Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Mi a véleményed az első Star Wars teaserről? 52 felhasználó szavazott

1. 1. Mi a véleményed az els? Star Wars teaserr?l?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Két dolog:

Hogy kell pontosan fordítani a narrációt?

(És kit játszhat Serkis ha ilyenekről értekezik valakinek?)

A 2015 december felirat alatt felhangzik egy normál fénykard aktiválás is. Kicsit olyan érzést kelt, mintha a Sith-et várná valaki az erdőben -hisz talán nem véletlenül lesz akciókész olyan hirtelen- de az biztos, hogy külön öröm lesz a szemnek az "ózsdi" kard és modern találkozása.. :yes:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Két dolog:

Hogy kell pontosan fordítani a narrációt?

(És kit játszhat Serkis ha ilyenekről értekezik valakinek?)

Kémjelentés szerint Andy Serkis két karaktert is játszik a filmben. Egy mocap karaktert, meg egy húsvért, aki döntő szerepet játszik Daisy Ridley háttérsztorijában, fontos lesz az első felvonásban, és cselekedeti hatással lesznek a későbbi történésekre.

Lehet, hogy Andy húsvér karakterének hangja volt hallható a teaser alatt.

Szerkesztve: - JakeSully

Hozzászólás ideje:

Kémjelentés szerint Andy Serkis két karaktert is játszik a filmben. Egy mocap karaktert, meg egy húsvért, aki döntő szerepet játszik Daisy Ridley háttérsztorijában, fontos lesz az első felvonásban, és cselekedeti hatással lesznek a későbbi történésekre.

Lehet, hogy Andy húsvér karakterének hangja volt hallható a teaser alatt.

Köszi. Az azért érződik, hogy nem akárki..

Hozzászólás ideje:

Egy kis hazai rieksön az alábbi vidi két reagálöjától :D:

Nagyon kész vannak. :D

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A trailerben látott Ball Droid bizony Ralph McQuarrie eredeti koncepciója volt R2-t illetően.

A Star Wars Insider újságban van róla egy cikk:

B3oJD5JCEAAh1B0.jpg

Szerkesztve: - JakeSully

Hozzászólás ideje:

Texasban volt egy mozi ahol nem fárasztották a nézőket filmmel az előzetes után: inkább csináltak egy külön programot, ahol 17-szer (!) vetitették le egymás után a teasert és kibeszélték a látottakat.

Ez marha jó. :D
Hozzászólás ideje:

Ezt még nem láttam linkelve

Ismerõs érzés a Boyegás résznél... elsõre úgy megijedtem, hogy az nem igaz :dd

Szerkesztve: - Sinistra

Hozzászólás ideje:

Ha jól láttam, ez még nem volt:

Annyiban korrekt, hogy elég sok munkát tettek bele... még ha az űrhajók animálása kicsit gáz is. :)

Hozzászólás ideje:

Nem gond! :) Inkább kétszer mint egyszer se.

Egyébként nem tudok aludni. Egyfolytában a teasert nézem. :D Észrevettétek a legvégén a fénykard aktiválás jól ismert hangját? :rock:

Én sem. Testvérem a te kedvedért én is megnéztem újra, és újra így 00:30 környékén ott van bizony, bár jobban örültem volna ha snitt is tartozna hozzá. Egy biztos normális fénykard lesz több is, Luke-é is benne lesz, legfeljebb nem Ő használja majd. A koncept artok szerint lessz itt kérem párbaj rendesen. Annyira idegesítő hogy semmit nem tudunk, ez a trailer több kérdést vetett fel mint választ. Egyébként ahogy elnéztem a gördülő droid rémült és menekült éppen, gondolom egy hagyományos R 2-vel hülyén nézett volna ki a jelenet, tekintettel a korlátozott menettulajdonságaira.

A másik pedig ami gondolkodtam, hogy a rohamosztagosok lehet hogy a Tatuinon szállnak le éppen (éjjel), lehet hogy a kalózok táborán ütnek rajta, és a csata végén, másnap reggel Boyega dezertál. Persze nem tudom hogy a fickonak milyen kiemelkedő jelentősége van a sztori szempontjából. Ha Landó fia lenne mégcsak megérteném, de így? Szerintem a Falcon épp a rajtaütéskor van a kalóztáborban és segit harcolni a birodalom ellen, lás TIE vadászok. Tehát a rohamosztagosok leszállása, Boyega dezertálása, a droid menekülése, Daysi menekülése (Őt lehet hogy rosszúl írtam), Falcon csatája a TIE vadászokkal ezek mind egy eseménysor részei, egy megszállás és a másnapjának az eseményei.

De mostmár SW-ban gazdag szép álmokat.

Szerkesztve: - A pécsi

Hozzászólás ideje:

Pöpec lett a teaser.

Engem mondjuk se a Falcon, se az X-wingek nem hoznak lázba. Ellenben Daisy és az új sith, főleg a hangja... punch.

A guruló kis droid is tetszik. A rohamosztagosok jelenete is ott van, de nem azért mert rohamosztagosokat mutatnak, hanem mert a jelenet erősen feszült. Arra lehet számítani újításként, hogy a kamerakezelés mozgóbb lesz.

Kell is az újítás. Én legalábbis nem szeretnék egy felmelegített OT-t. George tudta, hogy újítani kell az OT után, így tényleg nagyot tágult a SW-univerzum. Reméljük JJ is képes erre.

Eddig minden jól néz ki.

Hozzászólás ideje:

Azért projektoron, full hd-ban, feltekert hangerőn látni először a trailert... sokat dobott az élményen.

Hozzászólás ideje:

Én csak közepest adtam, mert valami hiányzott. Oké, hogy teaser "trailer", de nem volt az elején se LucasArts logó, se Disney, se a "réges rég..." szöveg, csak úgy durr bele bevágnak egy sivatagos képet, majd olyan összecsapott érzést keltve bedobáltak még pár szereplőt.

A legjobban a Millenium Falcon pörgése és a tőle eltérő kamerakövetés tetszett. Álllati jó ötlet és sokkal dinamikusabbá tesz egy sima jelenetet is, mintha mi is ott repülnénk egy kötelékben vele. :D

Az új fénykard (lézerkard) is tetszik, bár az FB-n is említettem, hogy ha a kisebbik megfogja az ellenfél ütését, akkor az lecsúszik a sarokba és a logika szerint magát a markolatát kellene szétvágnia...

* * *

A rajongók sem unatkoznak. :D

Star Wars: Episode VII Trailer - George Lucas' Special Edition

The Force Awakens Teaser - Crazy Lens Flare Edition - Star Wars Episode VII

Hozzászólás ideje:

Az új fénykard (lézerkard) is tetszik, bár az FB-n is említettem, hogy ha a kisebbik megfogja az ellenfél ütését, akkor az lecsúszik a sarokba és a logika szerint magát a markolatát kellene szétvágnia...

Miért, a fény csúszós? :)

Amúgy ez nem túl jó érv ellene, mert e logika mentén minden fénykard szétvágható, hiszen a markolatot semmi sem védi. Bármikor rácsaphatnának a markolat bármelyik részére, akár a penge tövénél is. Pontosan úgy, ahogy Tyranus szét is nyisszantotta Anakin egyik kardját az ep2-ben. Nyilván a használója ugyanúgy megtanulta ezt biztonságosan forgatni, mint ahogy megtanulták az eddig látott összes ugyanennyire sebezhető fénykardot használni.

Hozzászólás ideje:

Én nem vívtam, csak feltételeztem, hogy a két kisebbre azért van szükség, hogy a kardot forgató kezet védje. Viszont ha mondjuk lecsúszik a hosszú vagy rövid élről a csapás, akkor a "sarokban" mindenképpen a markolatba fog belevágni némi ujj lenyisszantásával együtt. :D Na mindegy, ettől még jól néz ki. :)

Hozzászólás ideje:

Nem is ezt vitatom, hanem a fény csúszását (most komolyan, szerinted a fénypengék csúsznak egymáson?), meg, hogy ez miért lenne nagyobb baj egy keresztpántos kardon, mint az ezen a téren semmivel sem jobb helyzetben lévő összes többi hagyományos fénykardon. Ha "lecsúszik" a penge, akkor ugyanúgy lenyesi az ujjakat és félbe hasítja a markolatot. De ez eddig 100+ TCW és hat filmen át csak kétszer volt gond, egyszer Anakin kardjának félbemetélésénél, egyszer Darth Maul kardjánál. Szóval nem értem, hirtelen ennél a kardnál miért lett probléma, hogy a fénykard penge esetleg rácsúszhat a sebezhető markolatra, és ketté vághatja a fegyvert, meg lenyeshet pár ujjat. Ezen fennakadni 1977-től kéne, az ep4 óta, nem 2014-ben az ep7-nél. Úgy érthető lenne a problematika. Így viszont csak felesleges kötekedés íze van.

Hozzászólás ideje:

Tiszta sor és én is így gondolom. Félreértesz, nem is az örömötök elrontása a célom. ;) Majd kiderül, hogy mire jó a két kicsi penge, mert feltételezem a harci koreográfiánál lesz valamilyen szerepe. ;)

Hozzászólás ideje:

Oks, értem. Remélem is, hogy lesz valami jelentősége. Bár azért tartok tőle, hogy nem, mert Abrams szereti a látványos, de amúgy értelmetlen dolgokat (lásd: Enterprise elrejtése az óceán alá).

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.