Jump to content

Kedvenc jelenet


Recommended Posts

A számomra kedvencnek (az egyes számú favorit vastagítva) nevezhető jelenetek :

 

- Jyn lelövi a K-2 előtt álló imperialista droidot

- Imi odasétál a kapcsolóhoz

- Imi legyakja a neki jutó stormikat

- Vader apánk a diri úrral dumcsizik

- Bodhi kitalálja a hívójelet

- Jyn és Cassi meghal

- Vader apánk legyakja Raddus hajóján a katonákat

- Leia megkapja a terveket

Edited by Rog
Link to comment
Share on other sites

Égyértelműen a birodalmi elnyomást bemutató jelenetek, szóval az egész film. De komolyan: Tarkin,Tarkin és még egy kis Tarkin, Vaderből minden, de az az ultra brutális utolsó 5 perc, mindent és mindenkit felül múlt, a Halálcsillag minden kis gombjával termével, kezelőpultjával, csillagrombolók minden mennyiségben, az a csodálatos űrcsata, amiért már annyit nyavajogtam és a végén Vader rombolója, ahogy írgalmatlanul felszámolja a felkelő flotta maradékát Michael fájdalmasan szomorú zenéjének kíséretében, Jedha, az egész csodálatos bolygó magába szippantott, szintén Michael autentikus zenéjével együtt. Ezek a kedvencek, de egyben szívszorítóak, egyáltalán nem sugalják azt hogy lenne remény.

Link to comment
Share on other sites

Rengeteg kedvenc jelenetem van és az az igazság hogy nem tudok közülük választani, mert mind más miatt tökéletes számomra.

 

- Az elején az Erso otthon, mert olyan jól hozza az Ep4 hangulatát. Minden lepukkant, ósdi, de otthonos a maga módján. ÉS a KÉK tej, amit a második nézésre én is megtaláltam. Köszönöm ezúton is a jelzést csoli.

- Mikor Jyn üldögél a cellájában a cellatársával együtt, mert azonnal megadja a film alaphangulatát.

- K-2SO szinte összes jelenete, főleg mikor Jyn lelő egy hozzá hasonló droidot, meg mikor feláldozza magát.

- Vader a baktatartájban.

- Mikor Bail és Mothma beszélnek. Egyből érezni hogy az a két ember mennyi mindenen ment már keresztül, és annyi idő elteltével még mindig ott vannak és együtt harcolnak.

- Jyn és Cassian halála. Tökéletes. Annyira jó hogy a klisés csók helyett egy sokkal meghittebb és a maga módján romantikusabb megoldást választottak.

- a jedhai életképek.

- R2D2 és C3PO pár másodperce

- Mikor Tarkin kijelenti hogy kegyeskedik átvenni az irányítást. (Klasszikus Tarkin)

- Vader mészárlása - teljesen váratlanul ért, és köpni nyelni nem tudtam utána.

Link to comment
Share on other sites

Rengeteg kedvenc jelenetem van és az az igazság hogy nem tudok közülük választani, mert mind más miatt tökéletes számomra.

 

- Az elején az Erso otthon, mert olyan jól hozza az Ep4 hangulatát. Minden lepukkant, ósdi, de otthonos a maga módján. ÉS a KÉK tej, amit a második nézésre én is megtaláltam. Köszönöm ezúton is a jelzést csoli.

....

Kérlek! ezért vagyunk itt! ;)

Link to comment
Share on other sites

Nekem is Jedha pusztulása. Az ott egy iszonyú jól megkoreografált jelenet. Hőseink a Halálcsillag létezését kutatják, erre az ott van fölöttük, és pár száz kilométerre tőlük éppen demonstrálja a tűzerejét. Némán, egy pillanat alatt válik kámforrá Jedha City (eszembe jut a kislány, akit Jyn hiába mentett meg), közben Galen hologramja, mint egy régmúlt szellem a reményről beszél, a gyengeponttól, ami megmentheti a Galaxist a rabigától. Egy kétségbeesett ember üzenete elveszett lányához a reményről, miközben az apokalipszis beköszönt. És közben Jynből minden bánat a felszínre tör, mintha csak a lelke a Jedhával hullana darabokra. Az már csak pont az I-n, ahogy Saw kinéz az ablakon és szembesül a rémálmával: a Birodalom és a sokat keresett szörnyetege eljött érte.

És ebben a jelenetben mindhárom színész a csúcsot hozza. Withaker finoman lesi a hologramot, majd elgondolkodva fürkészi Jynt, és szinte látni az arcán, hogy már hisz neki, már azelőtt, hogy meglátná, mi történt. De persze messze túlszárnyalja őt Mikkelsen és Jones, akik remekül megfogták ezt a kétségbeesett helyzetet. A "szellem" apa, aki elvesztette a lányát és a húsvér lány, aki elvesztette az apját most az apokalipszisben "találkoznak". Az apáról kiderül, hogy nem szörnyeteg, csak áldozat, de még így is jót tett, a lányról pedig kiderül, hogy nem olyan kemény, mint remélte, nem tudja elrejteni az érzelmeit. :(

Link to comment
Share on other sites

Vader nekem is tetszett, kicsit olyan volt, mint valami szörnyfilm gonosza, ahogy ott fejvesztve menekültek előle az emberek. Mégis inkább Chirrut Imwe nagy pillanatát mondanám a kedvencnek. Abban az egy jelenetben benne volt az egész karakter. A hit és a remény elegye, amellye rábízta magát egy nálunk hatalmasabb és misztikusabb dologra, nem törődve a külvilággal és nem is elsősorban maga számára, hanem sokkal inkább Baze Malbus számára hozva el a bizonyosságot. Az ő halálát egyébként nem is sajnáltam annyira, nyugodtan halt meg, a hitével megváltotva nem csak saját magát, hanem a társát is, ami azt hiszem, hogy remek pontot tett az ő sorsa végére.

A másik haláleset ami megragadott az K-2SO "halála" volt. A főszereplők (gondolok itt Jyn és Cassian összekapaszkodós párosára) végső jelenetével ellentétben, ami sokkal inkább egymás megerősítését, az összefogásukat, a támaszt és a szeretetet, megnyugvást képviselte... ezzel szemben a droid, ahogy magathetetlenül, minden oldalról körülvéve teljesen kiszolgáltatottan esik áldozatául a túlerőnek... na ez sokkal inkább egy olyan halál, amit egy háborúban el tudok képzelni. Ugye Jynék úgy halhattak meg, hogy kvázi győztek és már egyébként sem volt más út, míg K-2 feláldozta magát a sikerhez vezető úton és jóval előtte meghalt, hogy már miinden mindegy legyen. Tudom hülyén hangozhat, de engem az viselt meg a legjobban, ahogy miután eldőlt kialszik a lámpa fénye a "szemében". :(

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Volt jó pár remekbe szabott jelenet a filmben, nem kezdeném sorolni, a többiek már megtették. Alapesetben nem is tudnék dönteni, de egy nem is olyan régi "élményből" fakadó személyes érintettségem révén Jyn és Cassian halála volt rám legnagyobb hatással. Tényleg kiemelendő, hogy milyen finomsággal kezelték a jelenetet. Átjött belőle minden érzelem, aminek kellett, mégse volt olyan negédes és sablonos, mint amilyen könnyen lehetett volna.

  • Like 1
  • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Mikor írsz a filmről bővebben? :)

Hú, hát ahhoz talán még jobban össze kell szednem a gondolataimat. Plusz rengeteg hozzászólást "kell" még visszaolvasnom a RO kapcsán. Egyelőre inkább a specifikus témáknál ejtek el pár szösszenetet. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information