Jump to content

General Hux vs. Jango Fett (KIEMELT SELEJTEZŐ)


Donát

Kiemelt Selejtező #3  

29 members have voted

 1. 1. Ki jusson a Winter Madness főtáblára?


This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 11/11/2019 at 06:59 PM

Recommended Posts

 • Donát unlocked this topic
 • Donát pinned this topic

Hux-nak a 7-ben és a 8-ban is voltak jobb pillanatai, nyilván tagadhatatlanul a legerősebb a beszéde volt. Az a mai napig hátborzongató. Csak sajnos a 8 elején elővezetett bohóckodása igencsak sokat elvesz a karakterből. Jangonak ezzel szemben nem volt nekem ennyire kiugró jelenete, viszont konstans hozta, amit kellett. Ő kapja a voksom, aztán Hux még javíthat.

Link to comment
Share on other sites

Jango - Amikor 2002-ben láttam a Klónok támadását, akkor értettem meg, hogy lehet vagánynak látni egy Fett-et. 

Hux - Az ep7-es beszédét imádom, az ep8-as szerepe sajnos már nem hozta ezt, így Jango nem csak a klónjaira lehet büszke, hanem a szavazataira is. :) 

Link to comment
Share on other sites

Igen, éles kontraszt van az Ep7-es és az EP8-as Hux között. A karakter elmozdulása az utóbbi felé nekem se tetszett, de egyelőre nem romlott le annyira, hogy ne rá tegyem a voksom. Jango számomra szürke és unalmas, van egy jó mozdulata, amikor lelövi a béna Jedi mestert, Coleman Trebort, máskülönben sótlan.

Link to comment
Share on other sites

3 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Jango számomra szürke és unalmas, van egy jó mozdulata, amikor lelövi a béna Jedi mestert, Coleman Trebort, máskülönben sótlan

Obi ellen a szó- és a valódi párbaja is nagyon vagány. Pont ma láttam. :)

Link to comment
Share on other sites

Hux: A TFA-ban remekül működött, és a Kylo-való rivalizálása tetszett még nagyon, meg nyilván a beszédje. TLJ-ben: Egy totál más karakter lett, számomra negatív értelembe, de azért volt két jó jelente, mindkettő Kylo-val történt.

Jango: Ő egy, Badass karakter.

Link to comment
Share on other sites

Jango jóval többet tett le az asztalra a filmekben mint Boba. Obi-Wannal a közös jelenete, amikor Kaminon beszélgetnek egyértelműen a film egyik csúcspontja. De így is inkább az egynek elmegy kategória nálam. A legutóbbi maraton során Nutehoz hasonlóan én is kicsit szürkének éreztem. Nyilván nem segit rajta hogy nagy badass létére túl sok érdemi dolgot nem tud elérni és fél filmmel a debütálása után levágják. Huxot viszont csipem. Önmagában az ep.7-es beszéde a Starkilleren jobb mint bármi amit Jango csinált.

Link to comment
Share on other sites

Nekem bejön Hux kicsit groteszk figurája, az őt játszó színészt is kedvelem, míg Jango minden Ep2-ben nyújtott érdeme mellett is közömbös (pedig ott volt pár jó pillanata), a Boba-kultuszt meg sosem értettem (a TCW kicsit közelebb tudta hozni őt, de még így se vagyok oda tőle), így Hux-ra voksoltam.

Link to comment
Share on other sites

Erre is aludnom kell, mert mindkét karaktert csípem. Jango Fett anno nagy kedvencem volt az ep2-ben és máig bírom. Hogy mennyire király, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a "Nagy Boba Fett" is csak az ő másolata. :evil: Viccet félretéve, azért mégis csak felmosta Obi-Wannal a padlót, laza menősséggel puffantotta le a Jedi Tanács egyik tagját, egyetlen lövéssel leterítette a reeket, és egy Mace Windu kellett ahhoz, hogy a másvilágra kerüljön. Ja, és ő minden klón apukája, ami nem kis fegyvertény. Hol lenne az a bizonyos Rex nélküle. :) 

Huxnak remek és erős jelenléte volt az ep7-ben, és szerintem az ep8-ban sem vitték el rossz irányba. Tény, iszonyú balfütyi volt a film elején, de ez nem a karakter megmásítása, éppen csak új helyzetbe helyezése. Az ep7-ben egy biztonságos bázison volt, de amikor egy osztagnyi X-szárnyú jelent meg a küszöbön, már nem remekelt, kilőtték alóla az állomást. Beszédeket jókat tart, de parancsnokank az ep7-ben is gyér volt. Viszont az ep8-ban is ért el eredményeket, a rivalizálása Kylóval is nagyszerű - amikor kész lenne lelőni az eszméletlen Rent, az valami hatalmas - és a végén is ő az, aki Kylóval ellentétben képes célirányosan gondolkodni. Szóval én az ep7-8-ban is csípem.

Úgyhogy egyelőre nem szavazok, még meditálok rajta.

Link to comment
Share on other sites

2 órával ezelőtt, pb69 írta:

Hux-nak a 7-ben és a 8-ban is voltak jobb pillanatai, nyilván tagadhatatlanul a legerősebb a beszéde volt. Az a mai napig hátborzongató. Csak sajnos a 8 elején elővezetett bohóckodása igencsak sokat elvesz a karakterből. 

A bohóckodás az SW része, látom ezzel több karakternél is bajod van ami persze nem baj, csak szemet szúrt. ;) 

 

Hux nagy kedvencem az ST-ben és pont azért amiért Pildinek is. Nem az a tipikus gonosz karakter, van benne egy adag önirónia is a készítők részéről. Persze csak egészséges mértékben. Nekem ez nagyon bejön. :D 

 

Jango kiváló karakter, aki olyan alapvető dolgok kulcsfigurája mint a köztársasági klón hadsereg vagy éppen a kultikus Boba Fett. Az EPII-ben kiváló teljesítményt nyújtott egészen a végéig, amikor sajnos Windu lefejezte. A Kaminon lévő párbaja az EPII legjobb akció jelenete. 

 

Nehéz a választás mert mindkettő jó és kedvenc karakter. Még meditálok rajta egy kicsit.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tényleg szoros meccs. :o

 

Viszont ezen nem sokat gondolkoztam. Hux számomra baromi ellenszenves, gyakorlatilag minden negatív jelzőt fel tudnék sorolni rá. Mint karakter sem fogott meg, szerintem számos érdekesebb alak van nála. A Starkilleres beszéde nem rossz (bár ahogy habzó szájjal készül a tömeggyilkosságra, az inkább ijesztő), de más maradandót nem tudnék felhozni vele kapcsolatban.

Jango a PT "Bobája", aki tisztább képet adott arról, milyen egy badass fejvadász. Helyt állt Obi-Wan ellen, megölt egy reeket és egy Jedi-mestert. Bobának nem sok hasonló momentuma volt az OT-ben. A klónok mintaegyedeként a galaktikus eseményekre is komoly hatása volt. Nyilván nem egy jó ember, de szerintem nem hazudott, amikor azt mondta, hogy "csak boldogulni próbál a maga módján". Gyerekvállalása, majd Bobáról való gondoskodása is arra utal, hogy van egyfajta morális értékrendje, amit Huxnál (aki a saját apját is megölte) nem tudnék elmondani. A lényeg, hogy számomra jobb karakter, mint Hugs. :) 

Link to comment
Share on other sites

Azért, belegondolva, a Köztársasági Nagy Hadsereg klón katonáinak mintaegyede és az Első Rend hadseregének legfontosabb megalkotója verseng itt egymással. Ugyanannak a haderőnek a kezdete és a vége, a birodalmi hadseregének prototípusának és a továbbfejlesztett változatának a "megteremtői".

Edited by Dzséjt
 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

19 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A bohóckodás az SW része, látom ezzel több karakternél is bajod van ami persze nem baj, csak szemet szúrt. ;) 

Persze, de egyrészt a megfelelő szinten, másrészt pedig ott, ahol annak helye van. ;)

Véleményem szerint az Ep.8 elején sem in-, sem pedig out-universe nem volt ennek helye. Ez a tökéletes példája annak, amikor egy kis könnyed olcsó és gagyi szórakoztatásért beáldoznak egy karaktert, és komplett idiótát csinálnak belőle. Ezek után ez az ember tökéletesen komolyan vehetetlen. Ilyeneket eddig leginkább a különféle katonai droidokkal húztak meg a SW-ban.Meg persze talán Jar Jarral és Boba halálával. Egyik se a széria büszkesége. Amúgy meg ezen a vásári mutatványon elég sokat bukott az ER, szóval bohóckodásnak kicsit erős volt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information