Ugrás a kommentre

Chapter 10: The Passenger


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

10. fejezet - The Passenger / Az utas

 

epguidem10.jpg

 

Írta:  Jon Favreau

Rendezte:  Peyton Reed

 

Helyszín:  Tatooine, Maldo Kreis

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Peli Motto - Amy Sedaris

Trapper Wolf - Dave Filoni

Carson Teva százados - Paul Sun-Hyung Lee

Q9-0 (Zero) - Richard Ayoade

Dr. Mandible - ???

R5-D4

EV-9D9

 

Történet

Djarin és Grogu folytatja útját, hogy mandalore-iakra leljenek, aki talán útbaigazíthatják őket a Jedik vagy az apróság bolygója felé. A Mos Eisley-i Dr. Mandible-től megtudják, hogy valaki tudja, hol lehet még rálelni a harcos nép tagjaira. Mandónak ehhez csupán egy különös fuvart kell elvállalnia.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát nem ez lesz a sorozat legerősebb része :D igazából olyan sokat nem tudok róla elmondani, érdekesek voltak a szörnyek, de a történet gyakorlatilag egy tapodtat sem haladt előre (ezt az előzőre is írták egy páran, pedig azért ott szerintem haladt a sztori). Sajnálom, hogy az előzetesben látott havas bolygó a jelek szerint nem az Ilum.

 

És a rendezőbácsik is visszatértek az X-wing pilótáskodáshoz :D 

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A szó hagyományos értelmében filler epizód, de nem hiszem hogy ez a kifejezés igazán megállja a helyét ennél a sorozatnál. Hisz már az első évadban is egyértelmű volt és itt is: ez nem egy főszálra építő sorozat. Néha történik valami ami előreviszi a főcselekményt, de nem ez a lényeg. Nem ezért érdemes követni a Mandalorit. Ez a széria alapvetően az SW világról szól és arról hogy néz ki egy magánzó, badass fejvadász szemszögéből ez a világ alulnézetben. Olyan elemeket és hangulatot hoznak be ebbe a világba amit eddig mozgóképen nem láttuk a Star Warsban. És erre jó példa ez a rész is. A világépítés terén talán még az előző résznél is többet tett hozzá az SW-hez ez az epizód. Később majd bővebben is írok. Most csak két apróság. 

 

A kantinában a bogárszerű lény szerintem tisztelgés egy régi New Hope-os kreatúra előtt, aki végül nem került be a filmbe. Így nézett ki:

The Mos Eisley cantina's Yam'rii--The actual prop used in the film was a  puppet constructed by the speci… | Star wars pictures, Star wars awesome,  Star wars history

 

A pókok pedig egy az egyben megidézték a Birodalom visszavághoz készült egyik látványterv pókszörnyét. Még a tojások is hasonlóak voltak mint ezen a képen.

Ralph McQuarrie concept art for Dagobah. : StarWarsMagic

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Imádtam, nagyon jó rész volt. Persze "filler", ahogy a sorozat nagy része úgymond annak mondható, de akkor is. Az eleje kellemesen vicces volt, aztán a végére megint odacsapott rendesen és adott az alien feelingnek. :D Szerintem én is írok majd róla hosszabban egy 2-3. megnézés után, ami talán még ma lesz, viszont annyit még hozzátennék, hogy nekem kudar-mubat jutott róla eszembe - mi más - a lényről és a rengeteg apró kis pókról, igaz vele Boba találkozott. :D és az űrben...de nyilván nem ő az csak úgy eszembe jutott. :D Nekem  egy 7,5/10 ha az előző 9 volt. :)

kudar-mubat.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez most nem volt annyira eldobós rész számomra mint az előző, de tetszett :D 

 

Biztos én vagyok elfogult a sorozattal kapcsolatban, de még ezeket a fajta részeket is totál élvezem. Bomarr szépen összefoglalta a lényeget egyébként, egy olyan szemszögből élhetjük át az SW-t ahogyan azt eddig nem és ebben van a sorozat varázsa.

 

Az elején a jetpack-es "poén" tetszett, főleg ahogy Baby Yoda ránézett Mandora aki csak megvonta a vállát :D Az meg úgy tűnik egy univerzális igazság, hogy idegenek tojásokklal nem babrálunk. Kivéve Baby Yoda, az tényleg tücsköt-bogarat megeszik. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem úgy, mint az előző részt, de ezt is nagyon élveztem, főleg azért, mert inkább ilyen kalandos epizód volt, ahol a szereplők egyik pácból a másikba estek. Kicsit a Solo volt ilyen. A látvány ezúttal is pazar volt, és az is, hogy hogyan kezelik egységesen az egész Star Wars-t. A "rakétával kilőtt jótét lélek" az elején például ugyanolyan sisakos muszörcsögTM volt, mint ami az ep7 elején Rey-jel kajabált, amikor a lány a roncsokat tisztította.

2WFOHxB.jpg

FL74zlT.jpg

A Cantina meg ezúttal is pazar hely volt. A @Bomarr által említett sáska, azaz a yam'rii előtti tisztelgés nagyon szép volt. Annyit tennék hozzá, hogy a lény nem maradt ki az ep4-ből, több jelenetben is látható a háttérben:

Ts1tCNP.jpg

 

Emellett láthattunk egy gigorant is, ami anno a Legends-ben jelent meg, aztán a Star Wars: Commander átemelte a kánonba, végül a Rogue One-nal a filmekben is megjelent. A járkáló szőrmókokról van szó:

8qWUkzo.jpg

KnJRSRd.jpg

 

És végül a jégbolygó bogarai, amik valóban az ep5 látványtervét idézik meg, de nem először találkozhattunk velük. Vagy legalábbis az Atollonon lakó kryknák az ikertestvéreik lehetnének:

wCW0Aed.jpg

4DvbMzi.jpg

 

Amúgy ez a horrorvonal nagyon tetszett, ahogy az is, hogy az új Köztársaság pilótái kihúzták a bajból hőseinket, ráadásul Carson és Trapper még Mando bűnei fölött is hajlandóak voltak szemet hunyni. Azért mennyire másabb időt élünk most, mint a Birodalomban. Tetszik ez a finom, de mégis érzékletes ábrázolása, hogy megváltozott a helyzet. Az X-szárnyúak még akkor sem lőttek rá, amikor a Razor Cest menekülőre fogta. Egy rajnyi TIE vadász ilyenkor már rég hányná a lézernyalábokat, nemhogy aztán a pilóták még segítsenek is a bajba jutott gyanúsítotton.

Baby Yoda meg egyszerűen hihetetlen, milyen falánk. :lol: Mondjuk azért kicsit olyan... hát nem is tudom, milyen belegondolni abba, hogy ez a kis cuki kölyök egy értelmes lény gyerekeit puszilta be. Lehet "könnyíteni" a dolgon úgy, hogy hát idegen lény meg csak tojások, de más szemszögből meg olyan, mintha emberi magzatokat csócsált volna el. Nem hiszem, hogy békapofi olyan megértő lenne, ha BY a szeme láttára nyeli be a tojásokat.

Összességében tehát nem volt olyan "leteszemazarcom" epizód, mint az előző, de így is egy kellemes darab volt. Az is bíztató, hogy még egy ilyen nagyon mellékes epizódon is látszik, hogy rendesen költöttek rá. Mind a díszlet, mind a CGI nagyon ott volt. És szerintem még sosem láttuk ennyit önállóan mozogni Baby Yodát, ami nekem nagyon tetszett, mert kicsit Gremlins utánérzése van a bábnak, amit imádok. BY amúgy is egy kis szörnyecske. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos kb úgy érzem magam, mint az első évadnál ilyenkor. Felteszem a kérdést hogy ez egy ilyen sorozat? Igen.

Mando újra és újra úgy halad útján, hogy másokon segít. És közben kiiktat pár szörnyet. Hazudnék, ha azt mondanám, nem ráncoltam a homlokom emiatt.

Amúgy kivitelezésben remek, olyannyira, hogy meg is menti az epizódot. A látványt nagyon élveztem. Valaki írta, hogy BY központú epizód is biztos lesz, lehet, hogy le is tudtuk.

Az Illumot meg lehet, hogy kihúzhatjuk az igény listánkról. A pókok jók voltak, a rebels rögtön beugrott! Filoni újabb cameoja engem szinte kizökkentett most, hisz annyit láttam out universe kalapban nyilatkozni, hogy nem illik bele in universe. Szóval, ha az előzőnek kijár a 9/10, akkor most azzal fejezem ki a legjobban magam, hogy ez egy nézés után csak 6/10.

De azt még egyszer leírom, hogy minden képkockáját jólesik nézni ennek a sorozatnak!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem ez jobb volt, mint az előző rész. Bár egy helybe toporgunk, de szerintem ami menti a helyzetet, az a hangulat, a rendezés (azaz üldözés), a humor, a zene, a párbeszédek, és a vizualitás. Az akciók is jól voltak, az a jetpack-es ami amúgy jó poén is volt. És hát Baby Yoda is itt volt, aki cseppet sem finnyás, meg még pók is volt a fején. Ha már pókok, akkor Krayt sárkány év végi győzelme, már nem olyan biztos. I have spoken. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még annyit magamnak is leírok; a sorozat inkább epizodikus mint nem. Annak ellenére hogy van egy fő szál amire mindenki kíváncsi, meg kell értenünk, hogy BY sorsának megnyugtató rendezése a sorozat végére várható, lehet hogy évadok múlva. Úgyhogy fel a fejjel, élvezzük a kalandokat! 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rendben volt ez a rész, de az tény, hogy nem ütött akkorát, mint az előző(ek). Az epizódjellege nem zavart, inkább az nem tetszett, hogy az óriáspókos klisét előszedték. Sokkal kreatívabb és kevésbé visszataszító szörnyekkel is megoldhatták volna, akár jöhetett volna egy wampa is. Azzal viszont egyetértek, hogy izgalmas és szórakoztató volt, de vártam volna itt is valami nagy durranást. A X-szárnyús jeleneteket emelném ki, azok ismét nagyon jól sikerültek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na, ez megint egy olyan rész volt, ami tele lett pakolva igazi geek finomságokkal. Persze ez lehetne unalmas is, de olyan erős SW hangulata van az egésznek, hogy már akkor is csak nézné az ember, ha nem történne benne semmi érdemleges. :D Persze itt nem erről van szó.

 

Erősen kezdünk a Tatooine-i száguldással, majd a harccal és Mando esti besétálásával Mos Eisley-ba. Persze naná, hogy abba a lebujba sétál be ahova az első évadban is. Még azt a rovart is sikerült előkaparni, aki az EPIV-es kantina jelenetben, talán ha a háttérben feltűnik egy pillanatra. Elég ijesztő, én biztos paráznék vele kártyázni. :D Továbbra is megvesznek kilóra ezekkel az elemekkel.

Peli néni nagy kópé, ahogy szívatja a rovart közben pedig Mandónak is szerez egy kis fuvart (az a békaszerű lény (nem néztem utána a fajának) nagyon ismerős nekem, nem csodálkoznék, ha őt is a kantinában láttuk volna először). Aztán olyan apróságok, ahogy egy pod hajtóművel pörkölik a sárkányhúst…besz*rás.

A történet továbbra is a mandalori harcosok keresése körül forog, kíváncsi vagyok kit fog találni Djarin. Ebben a részben bekerülünk az UK fennhatósága alatti területre, ami azt jelenti, hogy a külső rim gyűrűn is ellenőrzésük alatt tartanak területeket. Trapper Wolf megint feltűnik, ezáltal pedig jó adag utalás is a börtönhajón történt incidensre. Jó látni mennyire korrekten járnak el az UK pilótái, legyen szó akár igazoltatásról akár későbbi „rehabilitációról”. Pluszban még meg is mentik a főhőst. Éljen az UK! :D

Ami Djarin kalandját illeti, szerintem azzal se volt semmi baj. Nem gondoltam volna, hogy ennyire álomszuszék a főhősünk. Ha nincsenek a gigszerek, átaludja az egész epizódot.

A pókos akció nagyban emlékeztetett a The Mystery of Chopper Base című Rebels részre, de élőben azért sokkal parásabb volt (ezek az egyedek amúgy ugyanabba a fajba tartozók lehettek vajon? Ezt megfejtette már valaki?), hála a pazar megvalósításnak. Eszméletlen látványvilág végig!

Meg kell még emlékeznem a békanőről, aki szerintem ötletes volt ezzel a fura beszéddel és a tojásaival. A végén már majdnem úgy ugrált, mint egy hatalmas béka. :D

A gyermek pedig hihetetlen, hogy mindent képes megkajálni! Persze a kedvence a béka és a békatojás, de amint láthattuk nem veti meg a kis pókokat se. Fejlődő szervezet, na! Ennie kell. :D

 

Van egy olyan sejtésem, hogy ha meglesz a keresett mandalori harcosunk, akkor fog igazán beindulni a fő történet. Addig is még megnézem vagy hússzor az eddigi két részt. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Akkor kb. meg is világítottátok ezt a lényes dolgot. :) Mégis úgy emlékszem, hogy Dr. Mandiblét láttam már valahol...és tuti nem a sarki fűszeresnél. 

 

Amit még kihagytam fentebb, hogy Mando hétköznapibb arcát sikerült ebben a részben megmutatni. Eddig sokszor volt a néma főhős aki nagy tettekre képes. Ebben az epizódban alszik, kicsit néha tehetetlen is, szóval jobban megfogható. :) Jó volt megismerni erről az oldaláról is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Mégis úgy emlékszem, hogy Dr. Mandiblét láttam már valahol...és tuti nem a sarki fűszeresnél. 

Nem most szerepelt először a The Mandalorianben. Már benne volt a The Gunslingerben is, de akkor csak egy jelenet erejéig mutatták (plusz látni a háttérben), valószínűleg azért nem emlékszünk rá élénken.

kbyqV4m.jpg

 

Amúgy a The Gunslinger más dolgokat is rejt. Például azt hittem, hogy a mostani részben is szereplő R5-D4 csak a múltheti részben támadt fel, aztán a fenét, már az első évadban is ott volt:

dJ9X64t.jpg

 

És nézzétek csak, mi trécsel itt. Csak nem Frog Lady?

EhVKJjn.jpg

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

R5-t írtam neked a múlthéten. ;)

 

Így akkor az is tiszta honnan emlékszem lady frogra. :clap:

 

9 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Hisz már az első évadban is egyértelmű volt és itt is: ez nem egy főszálra építő sorozat. Néha történik valami ami előreviszi a főcselekményt, de nem ez a lényeg.

Szerintem a főszál a lényeg, csak mellette sok a mellékzöngés kalandozás. Az eddigi két rész is BY hazajutását szolgálja.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Szerintem a főszál a lényeg, csak mellette sok a mellékzöngés kalandozás. Az eddigi két rész is BY hazajutását szolgálja.

Úgy gondolom, hogy ebben a sorozatban nem igazán a főszál a lényeg. Igazából az csak azért kell, hogy mégis legyen vmi, ami összefogja a sorozatot, de amúgy kb. egy filmre való alapanyag fog e tekintetben összeállni az egész végére. A fókusz sokkal inkább az utazáson van, nem azon a célon, amit elérünk majd a végén, hanem amilyen kalandokat átélünk közben.

Az elmúlt években megszoktuk azt a fajta építkezést a sorozatokban, hogy szépen egybeforrnak a részek, egy nagy és szövevényes történetet mesél el az egész, csak ez közben hol több, hol kevesebb párhuzamos szálra bomlik. Pedig régen ez kifejezetten ritka volt. Korábban a sorozatok sokkal inkább önálló és független részekből álltak össze, ahol max. volt néhány többrészes különleges szál, ami összefüggött, de a sorozat különálló epizódokból épült fel. A teljes sorozaton átívelően is volt pár szál, de ezekből tényleg patikamérlegen mérték a lépéseket, pár részenként volt egy-egy elejtett utalás vagy motívum, amiből aztán továbbszőtték ezeket, de messze nem ez adta a sorozat lényegét. Emiatt is, de szinte kivétel nélkül ezek a hosszabb szálak kifejezetten egy-egy karakter vagy karakterpáros körül forgott.

A Mando is egy ilyen klasszikus sorozatfelfogás szellemében készül. A 2. évadban is arra számítok, hogy Baby Yoda lépésekben haladunk a főcselekménnyel, majd az évadzárásnál kapunk csak többet belőle, ott lesz érdemi előrelépés.

 

A részhez annyit tennék hozzá, hogy ezek az utalások továbbra is remekül ülnek. Nem voltam annyira elájulva ettől a résztől, de hangulatos volt. Azt jól láttam, hogy a végére Djarin már megértette a békakirálylány kuruttyolását? Az nagy ötlet volt, hogy rákötötte magát a droidra, viszont ebből az is kiderült, hogy azért sunyít rendesen. Ha akar vmit, akkor ezt simán megoldja, de persze Mandonak az égvilágon semmit nem segít a hajóval, inkább elmegy áztatni magát a forró vízben. :D 

Baby Yodáról nehezen tudom eldönteni, hogy mennyire van túltolva, sokszor imádom nézni, máskor viszont már felesleges cukiságfaktornak érzem. Valahogy kezdhetnének vele többet is. Nyilván nem kell minden részben az Erővel brillíroznia, de most is felcsillant a szemem, amikor magához húzta a tartályban a tojásokat. Azt hittem lesz ebből majd vmi, aztán persze ebből is az sült ki, hogy nekiáll megkajálni őket. A végére amúgy mintha leesett volna neki, hogy azok a tojások mennyire fontosak vkinek, és talán nem kéne szimpla élelemként kezelni őket, miközben amúgy van kaja, amit ehet.

Meg a pókokat is azzal sikerült előcsalni, hogy Baby Yoda nekiállt belőlük falatozni. Nem azt mondom, ez is a sorozat sajátja, csak azért néha olyan érzésem van, mintha folyamatosan az Ep.6 ewokos részeit vagy az Ep.8 porgos szösszeneteit nézném. Az viszont kifejezetten tetszett, hogy most nem sikerült egyedül kivágnia magát Mandonak az egyre vészesebb helyzetből. Kellettek hozzá az ÚK pilótái, akiket jópofa volt látni. Jó, hogy azért itt is árnyalnak a képen. Ugyan nem lőnek rá és a hajóra, a végén meg is mentik, sőt elengedik, ugyanakkor azért korábban üldözőbe veszik, ill. a végén se mennek bele az üzletbe, hogy segítsenek a javításokba, úgy vannak vele, megtették, amit kellett, ennyi elég volt, nem fognak azért szeretetszolgálatosdit játszani. És ez jó is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, pb69 írta:

A fókusz sokkal inkább az utazáson van, nem azon a célon, amit elérünk majd a végén, hanem amilyen kalandokat átélünk közben.

Itt a pont! :)

Nekem kifejezetten tetszik, hogy a főszál ráérősen csordogál előre, s közben szinte valós időben láthatjuk és éljük át hőseinkkel együtt magát az utazást, annak minden személyes mozzanatával együtt, mint ahogy Mando alszik, vagy felszólítja az utasokat, hogy menjenek el wc-re (ez hatalmas volt :D ), no meg hogy szegény gyermek élelmezése nem igazán megoldott, így azt eszi meg, amit talál. :D

Minden szempontból szórakoztató rész volt nagyon! :) 

Szerkesztve: - Pildi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A legfontosabb kérdés: Miért van ennyi tojás ebbe a sorozatba? :)

Nekem továbbra is bejön a Western hangulat, - ha nem volt annyira jellemző mint az előző részbe.  Bár bevallom, a 30.perc környékén elkezdtem nézni az időt. Én egy ilyen epízódikus kalandokból álló sorozat esetében jobban örülnék kicsit rövidebb részeknek. 

Tetszett a párhuzam, hogy ahogy Mandó védi a gyermeket, a megbízója a tojásait, úgy védte a pók szörny a gyermekeit,

Örültem az Új Köztársaság rejtőző birodalmiakat kereső X-szárnyúinak. Ahogy az előző évad elején most is jó látni, hogy néz ki a politika és közigazgatás a Birodalom bukása után. 

Kíváncsi vagyok hogy a következő részben találkozunk -e a nő férjével, és hogy tényleg elvezeti a főhősünket, egy másik mandalóri harcoshoz?  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jól néz ki nagyon, hangulatos, de ez a pókos cucc... pfff.  Leggyengébb epi eddig, unom a barlangokat, szörnyeket, békát, bogarat. Ezek így együtt meg pláne.  Túltolt humor. Ez nekem nost ovis volt, ötletesebb, egyedibb kalqndokat várok. Na majd Gideon. És Boba, remélem. Alig vártam, hogy péntek legyen, de ez most picit kiidegelt. 

Szerkesztve: - Darth Porg
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

No megnéztem én is. Gyorsan írok véleményt, aztán olvasom a fentieket. Ez a sorozat már az elejétől kezdve epizodikus jellegű, ahol van egy átívelő szál, amely azért kisebb-nagyobb léptékben halad előre. Így nincs is értelme itt a "filler" kifejezésnek. Ezzel együtt is ez a rész kevésbé tetszett, mint az előző, néhol vontatottnak éreztem.

 

Mos Eisley-t most sokkal hangulatosabbnak találtam, mint az előző évadban, még ha csak egy rövid pillanatra is tűnt fel. Végre a kantin is nyüzsgött (ha jól láttam, az egyik vendég egy gigoran volt). Elég sok börleszk jelenettel operált ez a rész, gondolok itt Peli megnyilvánulásaira (most szokatlanul harapós kedvében volt), "Dr. Csáprágóra" vagy éppen a nagyra nőtt nőstény békára és Baby Yoda csillapíthatatlan étvágyára (rá férne amúgy már a nevelés, Mando egyáltalán nem szigorú szülő :D ). Tetszett, hogy a végére az "utas" nem csak egy szerencsétlen megvédendő rinyagép volt, hanem pontos lövései megmentették Baby Yodát, kivívva ezzel Mando tiszteletét (pedig ha tudta volna hogy a kis zöld vakarék folyamatosan nyesi vissza a "vérvonalát"...)

 

Jó volt, hogy az 1x06 történéseire visszautaltak. Nagyon pofás volt az üldözési jelenet az X-szárnyúakkal. A pókinváziót viszont kicsit untam már a végére (a szörnyek pofásra sikeredtek, szerencsére a krayt-sárkány nem vitte el a teljes büdzsét). Nagyon sok mindent nem tudok írni. Összességében élvezhető rész volt, de ha a 10 részt nézem, akkor egyértelműen valahol hátul szerepel.

Szerkesztve: - Nute Gunray
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na, második nézés után összeírom mit is gondolok a részről. Elősször is, minden Bobás prekoncepcióm megdőlt, mert az első rész után azt hittem hogy rögtön folytatjuk Bobával a sztorit. Ezután már kiváncsi leszek hogy mikor kap majd nagyobb szerepet. De ez nem vett el a rész élvezeti értékéből. Az elején lévő akció pofásra sikeredett pláne a jetpackes trükk. Megjegyzem Baby Yoda már itt nagyon jó volt. Utánna a Mos Eisly, a város sokkal élőbb volt, mint a Gunslingerben, jó látni hogy mi történik, milyen az átlagember élete a Birodalom után. De ami a legjobb a részben az az akciózás a jeges bolygón a pókokkal. Azok nagyon horror feelinget kölcsönöztek a résznek, amikor hőseink beszorultak a pilótafülkébe, végük lett volna ha nincsenek az ÚK pilóták. Ez az apróság is megmutatja, hogy mégiscsak egy emberségesebb rendszert akarnak létrehozni. Amit még meg akarok említeni, Baby Yoda kapcsán, hogy ebben a részben már próbált beszélni! Azért ez nagy előrelépés a kis lény fejlődésében. Szerettem ahogy az epizódban rámentek Djarin és Baby Yoda ,,apa-fiú" kapcsolatára, emlithetném itt a rész elején, amikor odafut Mandohoz, miután az túsztárgyalt érte, vagy amikor odabújik hozzá aludni. Ez utóbbi nagyon aranyos mozzanat volt. Ami a főszálat illeti, abban már biztos vagyok hogy a harmadik részben fogjuk csak megtalálni az említett Mandalori menedéket. 8/10

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyébként az is lehet, hogy Boba csak ennyi volt. Előkerült a páncélja aztán őt magát is láthattuk, hogy él és virul, aztán megmutatták, hogy kerülhetett ki a sarlacc gyomrából, ami lezárja a sorsával kapcsolatos találgatásokat, és ennyi. Cameo, tisztelgés az OT előtt, de csak egy hangulatos mozzanat, mint sok minden más is.

 

Mondjuk én nem bánnám, ha igy lenne. Ez a sorozat nem a régi szereplőkről szól. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, pb69 írta:

A 2. évadban is arra számítok, hogy Baby Yoda lépésekben haladunk a főcselekménnyel, majd az évadzárásnál kapunk csak többet belőle, ott lesz érdemi előrelépés.

Mióta kijött, hogy lesz harmadik évad (szerintem még több is), azóta ez szinte borítékolható volt. Egyébként emellett is azt gondolom, hogy a fő szál a lényeg, hisz minden részben utalnak rá és lényegében azt az utat járjuk, csak igen lassan. Ez nem cáfolja meg azt amit írtál. Nem TCW szerű, ahol sokáig antológia formájában ment a cselekmény, ide-oda ugrálva. Itt lineáris a cselekmény és egy cél felé haladunk. 

 

10 órával ezelőtt, pb69 írta:

Baby Yodáról nehezen tudom eldönteni, hogy mennyire van túltolva, sokszor imádom nézni, máskor viszont már felesleges cukiságfaktornak érzem. Valahogy kezdhetnének vele többet is. Nyilván nem kell minden részben az Erővel brillíroznia, de most is felcsillant a szemem, amikor magához húzta a tartályban a tojásokat. Azt hittem lesz ebből majd vmi, aztán persze ebből is az sült ki, hogy nekiáll megkajálni őket.

Szerintem abszolút nincs túltolva. Talán ez volt az ELSŐ olyan rész amiben jobban előtérbe került. Majd ha minden részben ez lesz akkor húzni fogom a szám.

 

10 órával ezelőtt, pb69 írta:

A végére amúgy mintha leesett volna neki, hogy azok a tojások mennyire fontosak vkinek, és talán nem kéne szimpla élelemként kezelni őket,

Annyira azért nem jött rá szerintem, mert a legvégén sunyiban benyelt még egy tojást. ;) Lehet, hogy BY gonosz lesz ha felnő? :D 

 

10 órával ezelőtt, Fives írta:

A legfontosabb kérdés: Miért van ennyi tojás ebbe a sorozatba? :)

Faverau biztos szereti a rántottát. :D 

 

10 órával ezelőtt, Fives írta:

Nekem továbbra is bejön a Western hangulat, - ha nem volt annyira jellemző mint az előző részbe.  Bár bevallom, a 30.perc környékén elkezdtem nézni az időt. Én egy ilyen epízódikus kalandokból álló sorozat esetében jobban örülnék kicsit rövidebb részeknek. 

Szerintem ennyi azért kell a hangulat miatt is.

 

10 órával ezelőtt, Fives írta:

Tetszett a párhuzam, hogy ahogy Mandó védi a gyermeket, a megbízója a tojásait, úgy védte a pók szörny a gyermekeit,

Na ez egy jó meglátás, még nem is jutott eszembe. Amúgy az a póktámadás kicsit hasonlított a HP-s erdei pók futtatáshoz, amiben Harry menekült Hagrid barátai elől. 

 

10 órával ezelőtt, Fives írta:

Kíváncsi vagyok hogy a következő részben találkozunk -e a nő férjével, és hogy tényleg elvezeti a főhősünket, egy másik mandalóri harcoshoz?  

Ez már csak a trailerből ítélve is 100% biztosan mondható. Szerintem az előzetes elején azt látjuk pl. ahogy megérkeznek arra a bolygóra. 

 

1 órával korábban, Iqvi írta:

Utánna a Mos Eisly, a város sokkal élőbb volt, mint a Gunslingerben, jó látni hogy mi történik, milyen az átlagember élete a Birodalom után.

Szerintem azért lehetett mert már este volt, mindenki ment kocsmázni. :D 

 

1 órával korábban, Iqvi írta:

Amit még meg akarok említeni, Baby Yoda kapcsán, hogy ebben a részben már próbált beszélni!

Lehet, hogy rákapcsolja magát a robotra és lefordítja a szövegét? Ez is egy opció. :D 

 

37 perccel korábban, Pildi írta:

Egyébként az is lehet, hogy Boba csak ennyi volt. Előkerült a páncélja aztán őt magát is láthattuk, hogy él és virul, aztán megmutatták, hogy kerülhetett ki a sarlacc gyomrából, ami lezárja a sorsával kapcsolatos találgatásokat, és ennyi. Cameo, tisztelgés az OT előtt, de csak egy hangulatos mozzanat, mint sok minden más is.

Ez is egy opció, de a rajongók leszednék a fejét Favreau-nak ha ezt meglépné, másrészt azért nem hiszem, hogy így lesz mert Djarinnál van a páncélja. :) Szerintem Bobát az rántja vissza az apátiából, hogy meglátott egy Mandalorit. Az is elképzelhető, hogy már követi hősünket és egy rizikós helyzetben majd feltűnik. Mondjuk megmenti az életét vagy hasonló.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Talán ez volt az ELSŐ olyan rész amiben jobban előtérbe került. Majd ha minden részben ez lesz akkor húzni fogom a szám.

Ez teljesen jogos. Viszont szerintem a "túltolás" nemcsak abban mutatkozhat meg, hogy vki mennyi képernyőidőt kap, hanem hogy ennek mi a célja, mennyi értelme van. Ha nézzük pl. az Ep.1-et, akkor hiába látjuk rengeteget Qui-Gont vagy Anakint, nyilván nem mondhatjuk, hogy túl lennének tolva, hiszen fontos szerepük van minden tekintetben. A történetben és világban betöltött fontosságukhoz mérten arányos a szereplésük. Jar Jar ezzel szemben már egy egyértelműen túltolt karakter, noha lehet összességében annyit se szerepel a filmben, mint Padmé, csak ezek döntő többsége totálisan felesleges. És ez független attól, hogy amúgy mennyire idegesítő vagy sem. Vannak olyan teljes jelenetei, amik érdemben semmit nem adnak hozzá az eseményekhez vagy a karakterekhez.

Baby Yodánál sem azzal kapcsolatban van némi ellenérzésem, hogy túl sokat látnánk vagy szerepelne, hanem inkább azzal, hogy a legtöbb esetben annyi a jelenetének a lényege, hogy csak úgy van és aranyos. Ja, meg fal akar zabálni mindent. :D Jópofa ez, sokszor ül, nincs ezzel akkora baj, de én már szívesen látnám többször, hogy érdemben is szerepe van, nemcsak egy "plüssfigura" vagy egy "áru", akit/amit a főhős visz magával, aztán ennyi.

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Annyira azért nem jött rá szerintem, mert a legvégén sunyiban benyelt még egy tojást. ;) Lehet, hogy BY gonosz lesz ha felnő? :D

Bármi lehet, bár ez szerintem a klasszikus "minden gyerek gonosz és kegyetlen" faktor. Egyszerűen nincs szocializálva, így ösztönösen úgy cselekszik, ami neki jó, élvezetes, tetszik. Ha ízlik neki a tojgli és enni akar belőle, akkor eszik, mindegy mi van. Én úgy éreztem, hogy rájött ő arra, hogy ez nem egy szép dolog, de nem különösebben érdekelte. Egyelőre inkább állati szinten van, mintsem tudatosan gondolkodó lényként cselekedne. Vagyis a tudata meg a gondolkodása megvan, csak még nem elsősorban ez alapján cselekszik. Vicces belegondolni, hogy lehet a bölcs Yoda mester is ilyesmi volt kisgyerekként. :D 

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Lehet, hogy rákapcsolja magát a robotra és lefordítja a szövegét?

Előbb-utóbb csak megtanul beszélni, az első szava azért óriásit fog ütni, az tuti. :) 

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerintem Bobát az rántja vissza az apátiából, hogy meglátott egy Mandalorit. Az is elképzelhető, hogy már követi hősünket és egy rizikós helyzetben majd feltűnik. Mondjuk megmenti az életét vagy hasonló.

Izgalmas lenne, ha tovább tudnák árnyalni Boba karakterét. Lehetne kicsit hasonló a helyzet, mint Ventress esetében. Egyfajta meghasonlás után már nem egy "a pénzért mindent" bérgyilkos lenne, hanem ha nem is lenne pozitív figura, de mégis jócskán lépne egyet a közép felé.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, pb69 írta:

Baby Yodánál sem azzal kapcsolatban van némi ellenérzésem, hogy túl sokat látnánk vagy szerepelne, hanem inkább azzal, hogy a legtöbb esetben annyi a jelenetének a lényege, hogy csak úgy van és aranyos. Ja, meg fal akar zabálni mindent. :D Jópofa ez, sokszor ül, nincs ezzel akkora baj, de én már szívesen látnám többször, hogy érdemben is szerepe van, nemcsak egy "plüssfigura" vagy egy "áru", akit/amit a főhős visz magával, aztán ennyi.

De milyen érdemi szerepe lehet egy szinte csecsemőnek? :) Neki még csak a cukiság marad, néha egy kis komolyabb beütéssel (gyógyítás, és lángszóró hárítás). De ezeket se lehet mindig használni mert súlyukat vesztik. BY-nek több oldala van, ezt a kicsit gyerekesebbet mutatták most meg. Nem hinném, hogy ez ördögtől való lenne. 

 

5 perccel korábban, pb69 írta:

Bármi lehet, bár ez szerintem a klasszikus "minden gyerek gonosz és kegyetlen" faktor. Egyszerűen nincs szocializálva, így ösztönösen úgy cselekszik, ami neki jó, élvezetes, tetszik. Ha ízlik neki a tojgli és enni akar belőle, akkor eszik, mindegy mi van. Én úgy éreztem, hogy rájött ő arra, hogy ez nem egy szép dolog, de nem különösebben érdekelte. Egyelőre inkább állati szinten van, mintsem tudatosan gondolkodó lényként cselekedne. Vagyis a tudata meg a gondolkodása megvan, csak még nem elsősorban ez alapján cselekszik. Vicces belegondolni, hogy lehet a bölcs Yoda mester is ilyesmi volt kisgyerekként. :D 

Ilyen egy baby. :D Yodát biztos megnevelték a szülei, bár kérdéses mikor vitték el otthonról a Jedik. Jut eszembe ha ennyire Erő-érzékeny Yoda faja akkor miért csak kettőt láthattunk belőle a jedik között? :hmm: Mert azért ha egy alig kifejlett példány olyanokat tud amiket BY, akkor ott van potenciál. Most nem hasonlítanám őket a Dagoyanokhoz, mert ők teljesen más kávéház, ráadásul őket le is rabolták anno a Jedik (még mielőtt Dzséjt felhozná ellenpéldának őket :P )

 

10 perccel korábban, pb69 írta:

Izgalmas lenne, ha tovább tudnák árnyalni Boba karakterét. Lehetne kicsit hasonló a helyzet, mint Ventress esetében. Egyfajta meghasonlás után már nem egy "a pénzért mindent" bérgyilkos lenne, hanem ha nem is lenne pozitív figura, de mégis jócskán lépne egyet a közép felé.

Nem tudom mit várjak tőle, mi lenne jó. Lehet, hogy nem illene hozzá ez a megtérés feeling. De majd meglátjuk mit találtak ki neki. Elvileg még mehetne Han Solo után is bosszút állni.... Valamiért azonban nomád lett.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

De milyen érdemi szerepe lehet egy szinte csecsemőnek? :) Neki még csak a cukiság marad, néha egy kis komolyabb beütéssel (gyógyítás, és lángszóró hárítás). De ezeket se lehet mindig használni mert súlyukat vesztik.

Az tény és való, hogy egy időugrás nagyon jót tenne a karakterének, csak ugye az a baj, hogy az ilyen hosszú életű fajoknál pár év kb. semmit nem jelent, ellenben a többi szereplővel. Szóval, ha akkorát akarnának ugrani, hogy Baby Yoda már legalább Child Yoda legyen, addig kb. kihalna körülötte mki. :D Cserébe vele nemcsak a ST érában, de akár évszázadokkal későbbre is lehet tervezni, ami azért nem rossz. :P 

De így kvázi totyogó csecsemőként is azt gondolom, hogy lenne ebben több lehetőség, pláne, hogy az Erő rengetegféle módon megmutatkozhat. Pl. bele-bele láthat vki a jövőbe, érezheti a veszélyeket, (általunk felfogható kommunikáció nélkül) kapcsolatot teremthet más lényekkel stb.. Ebből lehetne építkezni, meg remélem fognak is.

17 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Yodát biztos megnevelték a szülei, bár kérdéses mikor vitték el otthonról a Jedik.

Hát meg hogy ott mi számít nevelésnek. Azért ez ilyen merőben más fajoknál kérdéses. :) 

17 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Jut eszembe ha ennyire Erő-érzékeny Yoda faja akkor miért csak kettőt láthattunk belőle a jedik között? :hmm: Mert azért ha egy alig kifejlett példány olyanokat tud amiket BY, akkor ott van potenciál. Most nem hasonlítanám őket a Dagoyanokhoz, mert ők teljesen más kávéház, ráadásul őket le is rabolták anno a Jedik

Lehet, hogy annyira ritkák, hogy leve elvétve van belőlük a galaxisban, így baromi nehéz őket megtalálni. Nem véletlen, hogy erről a fajról gyakorlatilag semmit nem tudunk, Djarinnak is tuti baromi sok időt meg energiát kell beleölnie abba, hogy megtaláljon vmi olyan helyet, ahol van belőlük több. Ráadásul nekem van egy olyan érzésem, hogy ez soha nem fog megtörténni, tehát a Mando nem oda fog kifutni, mint a Rebels-ben pl. a lasatoknál, hogy megtalálja vmi bolygójukat, vagy akár egy fajtársaiból álló családot nekik.

Másrészt nem vagyok abban biztos, hogy ez olyan faji sajátosság, hogy sokkal nagyobb eséllyel lesznek ők kiemelkedően Erőérzékenyek, pláne nem mindegyikőjük. Simán lehet, hogy náluk sincs több Erőérzékeny, viszont aki az, ő brutálisan az. Tehát teszem azt átlagosan 1 millió egyedből ugyanúgy csak 1 Erőérzékeny annyira, hogy a jediknek érdemes legyen vele foglalkozni, csak az az egy az emberek vagy twi'lekek esetében nagy szórással bír mennyire az, míg Yoda fajánál kiüti a plafont.

Harmadrészt még az is lehet, hogy anno, réges régen rájuk is "ráraboltak" a jedik, és akár pont ezért haltak ki szinte teljesen.

24 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Elvileg még mehetne Han Solo után is bosszút állni...

Nem tudom, neki szerintem ez a bosszús dolog nem állna jól. A TCW-ban megpróbálta Winduval, utána más irányt vett a karaktere. Egy alvilágban mozgolódó fejvadásznál mindennapos a veszély, még Djarinnál is látjuk mi durva dolgokat él át. Ilyen téren aligha hinném, hogy Boba különösebben neheztelt volna Hanra. Eleve, Han egy megbízás volt a számára, amit teljesített, semmi személyes. A 6-ban szintén megbízásból keserítette az életüket Landoval, ezek után nem meglepő, hogy a vesztét akarták. A küzdelemben meg pechje volt, így járt, miért kéne ezért bkin is bosszút állnia? A Mando után már abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán akkora dolog vagy trauma lett volna ez Bobának. Lehet járt már rosszabbul is élete során, nem fogja egy ilyen miatt Hant hajkurászni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 perccel korábban, pb69 írta:

Az tény és való, hogy egy időugrás nagyon jót tenne a karakterének, csak ugye az a baj, hogy az ilyen hosszú életű fajoknál pár év kb. semmit nem jelent, ellenben a többi szereplővel. Szóval, ha akkorát akarnának ugrani, hogy Baby Yoda már legalább Child Yoda legyen, addig kb. kihalna körülötte mki. :D Cserébe vele nemcsak a ST érában, de akár évszázadokkal későbbre is lehet tervezni, ami azért nem rossz. :P 

Ezt már párszor pedzegettem, hogy ő lehet akár az SW jövője is. Több száz évre. :D 

 

21 perccel korábban, pb69 írta:

Lehet, hogy annyira ritkák, hogy leve elvétve van belőlük a galaxisban

Vagy tényleg egy klón.

 

23 órával ezelőtt, kudar írta:

hogy nekem kudar-mubat jutott róla eszembe

Megmondom őszintén nekem lövésem se volt ki vagy mi az a kudarmubat, de így már világos miért az lettél. Vagyis nem. :lol: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.