Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Dilemmában vagyok és nem tudok dönteni. Jövő héten kedden kapom az oltás második adagját. Viszont kaptam beutalót szájsebészetre, a hátsó bölcsesség fogamat ki kell húzni. Szuvas és kilyukkadt. Nem tudom, hogy mikor menjek be a szájsebészetre időpontot kérni. Az oltás előtt még? Vagy inkább az oltás után lenne jobb?

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Dilemmában vagyok és nem tudok dönteni. Jövő héten kedden kapom az oltás második adagját. Viszont kaptam beutalót szájsebészetre, a hátsó bölcsesség fogamat ki kell húzni. Szuvas és kilyukkadt. Nem tudom, hogy mikor menjek be a szájsebészetre időpontot kérni. Az oltás előtt még? Vagy inkább az oltás után lenne jobb?

Időpontot érdemes minél előbb kérni, azzal ne várj, mert nem biztos hogy 2 nappal későbbre adják, valószìnűbb, hogy hosszabb a várakozási idő. 

A kívánatos ídőpont meg lehet a második oltás után akár már egy héttel. A dokik biztosan régen be vannak oltva, a fogorvosok amúgy is maszkban dolgoznak, így annak az esélye, hogy ott elkapsz valamit, 2 oltás után már minimális. 

Hozzászólás ideje:
37 perccel korábban, Pildi írta:

Időpontot érdemes minél előbb kérni, azzal ne várj, mert nem biztos hogy 2 nappal későbbre adják, valószìnűbb, hogy hosszabb a várakozási idő. 

A kívánatos ídőpont meg lehet a második oltás után akár már egy héttel. A dokik biztosan régen be vannak oltva, a fogorvosok amúgy is maszkban dolgoznak, így annak az esélye, hogy ott elkapsz valamit, 2 oltás után már minimális. 

Igen, most azon agyaltam, hogy valószínűbb, hogy későbbi időpontot adnak, és jobb is lenne a második oltás után. Szerencsére egy másik fogamat még a körzeti fogászati rendelőben foggyökérkezeléssel helyrehozták. Csak a másik fogam, a hátsó bölcsességfog kilyukkadt és azt már ki kell venni, a  körzeti rendlelőben pedig nincs hozzá felszerelés. A doktornő, aki a beutalót adta, azt mondta, hogy a beutaló legalább egy hónapig jó. Addig biztos nem akarok várni. A héten, vagy a jövő héten kérek időpontot mindenféleképpen, és így a második oltás után lesz a foghúzás.

Hozzászólás ideje:

Ma végre én is megkaptam az első adag Pfizert. Június 22-én kell mennem a másodikra. Kissé aggódtam, hogy lesz valami kellemetlenebb mellékhatás, de enyhe álmosságot/fáradtságot leszámítva semmi nem volt. A helyét is minimálisan érzem, úgyhogy eddig nincs okom panaszra. 

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Pildi írta:

Gratulálok! :)

Nekem is megjött a csomag! :) Viszont egész nap nem esett eddig, csak abban a félórában ömlött, amikor ki kellett mennem a futárhoz a kapuba. :D

Szerencsés. Itt (Kecskemét) egész nap ömlött az eső. Kb. tíz perce állt el.

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerencsés. Itt (Kecskemét) egész nap ömlött az eső. Kb. tíz perce állt el.

Véget érhetne már ez a monszun időszak. Olyan, mintha április lenne.

Hozzászólás ideje:

A hétvégén elérjük az ötmillió beoltottat Orbán szerint, ami korszakhatár, mert ezzel lényegében legyőztük a harmadik hullámot. Az operatív törzs péntek reggel úgy döntött, hogy feloldják a korlátozások nagy részét. Kilenc témában döntöttek:

• Megszűnik a kijárási tilalom.
  • Megszűnik az üzletek kötelező zárvatartási ideje.
  • Eltörlik a kötelező maszkviselést.
  • Szabad lesz a sport közterületen.
  • Lakodalom 200 fővel korlátozás nélkül megtartható.
  • Szabadtéri rendezvény ötszáz fővel tartható, lehet ismét tüntetni.
  • Zenés-táncos rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
  • Azt nem tudni, hogy pontosan mikortól lépnek életbe a rendelkezések.
Hozzászólás ideje:

Orbán bejelentette, hogy megvan az ötmillió beoltott

• Megszűnik a kijárási tilalom és az üzletek, vendéglátóhelyek kötelező zárási időpontja.
  • Eltörlik a közterületi maszkviselési kötelezettséget.
  • Szabad lesz az egyéni és csapatsport is közterületeken.
  • A magán- és családi rendezvények 50 fő részvételével korlátozások nélkül megtarthatóak,
  • lakodalmat pedig akár 200 fővel is lehet rendezni korlátozások nélkül. Ha szállodában vagy étteremben tart valaki lakodalmat vagy más családi rendezvényt, a helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni, hogy a rendezvények résztvevői elkülönítve, külön teremben legyenek.
  • A zárt téri rendezvényeket továbbra is csak védettségi igazolvánnyal szabad látogatni.
  • Szabadtéri rendezvényt legfeljebb ötszáz fő részvételével, korlátozások nélkül is lehet tartani. Ide tartoznak a gyűlések, lehet ismét tüntetni. (Ezt aztán később pontosította a kormány.)
  • A zenés-táncos rendezvények csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak. A 16–18 évesek már nemcsak felnőtt kíséretében mehetnek ezekre a rendezvényekre, hanem önállóan is, ha megkapták az oltást.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.