IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: Október 25. Hozzászólás ideje: Október 25. (szerkesztve) Szerintem az a bizonyos váltás már megtörtént. Véleményem szerint Kennedy sokkal kevésbé fog ezek után belefolyni a kreatív kérdésekbe, amit már úgy adott át Filoninak, hogy közben Filoninak nem kell nem kreatív dolgokkal foglalkoznia, ugyanis egy cég vezetője számos más dolgot is kézben tart. Még egy ilyen sztornózás teljesen komolyan vehetetlenné tenné az egészet, mindent. A Terminatoroknál nagyon nagyon elrontottak mindent. Soha többé senki sem fog komolyan venni egyetlen Terminatort sem, mert mind diszkreditálta az elődjét, és így őket is diszkreditálni lehetett. Senkinek sem volt már az az érzete, hogy úristen, itt a következő Terminator! Gőgös tett volt azoktól az alkotóktól, és még Schwarzenegger személye sem volt híd, hiszen három különböző alternatív folytatáshoz is asszisztált, ami érthetetlen. A Lucasfilmnél, akármit is gondolnak róla egyes rajongók, de még igenis megvan a folytonosság érzete. De sok "rajongó" dolgozik azon, hogy ne legyen, ilyen pl. Star Wars Theory, aki már lassan talán magát gondolja Lucas örökösének. Ha pedig célt ér ez, akkor az újabb megjelenő SW-filmek láttán nem az lesz az érzet, hogy ez most az új epizód, hanem hogy gyakorlatilag egy fan film. Alighanem az SW bizonyos szintű vége lenne ez, megszűnne élő, lélegző franchise lenni (Pontosítanék: mítosz. Én úgy tekintek az SW-re, mint modern mítoszra. A Terminator, habár nagyon szuper dolog, azt gondolom, kultikus jelentőségű két film, és nyilván a rajongói szerethetik a további folytatásokat, meg könyveket-képregényeket, ugyanakkor azt egy nagy mítosznak biztosan nem nevezném, az SW pedig az). Szerkesztve: Október 25. - IndianaAndrisSolo 2 3 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Október 25. Hozzászólás ideje: Október 25. Tehát megtörtént a váltás, úgy hogy nem történt semmiféle váltás? Kennedy feladata már az elején se a kreatív vonal alakítása volt. Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: Október 25. Hozzászólás ideje: Október 25. (szerkesztve) 57 perccel korábban, Bomarr írta: Tehát megtörtént a váltás, úgy hogy nem történt semmiféle váltás? Kennedy feladata már az elején se a kreatív vonal alakítása volt. Véleményem szerint de. Ki tartotta össze a kreatív vonalat akkor szerinted, ha Dave Filoni pozícióját nem töltötte be senki őelőtte, mivel nem létezett az a pozíció? Nagyon sok szempontból adott szabad kezet az adott produktum alkotóinak, ez igaz, de nála volt a kreatív kontroll. Való igaz, hogy a leányvállalat vezetőjeként a cég számos más olyan dolgáért felelt, amire nem látunk rá. Szerintem Filoni CCO pozíciója hasonló soft váltás, mint amikor Lucas még a Disney-felvásárlás előtt egy évig maga mellé ültette Kennedy-t a cég vezetőjeként. Szerkesztve: Október 25. - IndianaAndrisSolo Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Október 25. Hozzászólás ideje: Október 25. Milyen kreatív kontroll volt Kennedy-nél, ami most nincs nála? Nem rúghatja már ki a rendezőt vagy az irót ha nem tetszik neki valami? Pontosan miről mondott le Filoni javára? Nekem ez erősen rajongói fantáziálásnak hat, amit irsz, de nyilván tévedhetek, csak nem látom mire alapozol. Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: Október 25. Hozzászólás ideje: Október 25. 26 perccel korábban, Bomarr írta: Milyen kreatív kontroll volt Kennedy-nél, ami most nincs nála? Nem rúghatja már ki a rendezőt vagy az irót ha nem tetszik neki valami? Pontosan miről mondott le Filoni javára? Nekem ez erősen rajongói fantáziálásnak hat, amit irsz, de nyilván tévedhetek, csak nem látom mire alapozol. Amennyiben a kreativitás kizárólag az alkalmazottak kirúgásában manifesztálódik, akkor valóban nála van még a kontroll. Sőt, még őt is kirúghatja Bob Iger, és alighanem Bob Igert is kirúghatják a részvényesek. Szerintem Filoni magas pozícióba helyezése egyértelműen arról szól, hogy Kennedy őt tette meg annak, aki ezért felel, a produktumok egységességéért, a konkrét irányért, hogy a Star Wars kreatív értelemben milyen irányt mutat. "Chief Creative Officer" a neve a pozíciónak. A kreatív döntésekben véleményem szerint nagyon magas befolyása lett Filoni-nak, és valószínűleg Kennedy akkor avatkozna bele a dolgok kreatív kibontakozásába igazán, ha azok már tarthatatlan állapotokat mutatnak, pl. a büdzsének nem felelnek meg. De egyébként ezt az egészet elég organikusan alakulónak képzelem. Nyilván Kennedy is elmondja a véleményét, nyilván folyamatosan kapcsolatban vannak, mi több, napi szinten együtt dolgoznak. Válaszolva a kérdésedre, Kennedy annak a súlyát vette le a saját válláról, hogy neki kelljen kreatív folyamatokat kezdeményeznie, az irányt megadnia, vizionálnia. A Mandoverse alakulásával, térnyerésével pedig Filoni növekvő befolyása elég szépen látható. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Október 25. Hozzászólás ideje: Október 25. (szerkesztve) 1 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta: "Chief Creative Officer" a neve a pozíciónak. Én arra lennék kíváncsi mennyire jól tudja ellátni ezt a feladatot, illetve tud elég időt fordítani minden másra amire kell a saját filmje mellett. Szerkesztve: Október 25. - Darth Cupsy Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. (szerkesztve) Szerintem sem feltétlen az a jó megoldás, hogy távozzon Kennedy, inkább vonják le a következtetést a rossz döntések után és csinálják jobban aztán. A meglévő érdemek, amelyek a Disney érát jellemzik (Skywalker Saga befejezése, sok új animációs és élőszereplős (!) sorozat) amúgy is bőven meghaladják a hibákat, a nettó pozitívum igencsak tetemes mind mennyiségben, mind minőségben. Csak ezt a rossz szokást kellene elhagyni, hogy már akkor bejelentenek új projekteket, amikor azoknak csak a gondolata létezik, mintha attól félnének, hogy enélkül meghalna a franchise iránti rajongás, szeretet, ergo a jövőbeli nyereségesség alapja. Pedig azt a túl korai bejelentések, aztán az ilyen hírek csak rombolni tudják, ennél jobb lenne, ha kifelé csend lenne, s közben folynának a munkálatok. Úgyis az fogja eldönteni, hogy fennmarad-e a Star Wars iránti ilyen szintű érdeklődés, hogy milyen lesz a produktum, leginkább a filmek, de a sorozatok is, amivel visszatérnek majd. Ha jó, akkor újra az élre ugorhat az SW a legértékesebb franchise rangsorban, ha meg nem, akkor hiába volt nagy a hírverés már jóval előtte, sőt. Csak a minőség számít. Ott van pl. a Karib-tenger kalózai sorozat első 3 része (nem a legjobb példa, de hozzám közell áll az is, ezért hozom fel), ami a semmiből jött, látott és győzött, és még ott van a rangsorban, mert olyan jó volt az első három rész, hogy a mai napig rendszeresen újranézik az emberek (mi is). Ami jó és jól van menedzselve, az nyereséget hoz akkor is, ha totál nulláról indul, emiatt hoztam fel. Szerintem a stúdió túlságosan igyekszik a nézők kedvében járni azzal, hogy forrón tartja a témát, hogy mi jön majd és mikor, a mai felgyorsult világ állítólagos igényei miatt, de nem biztos, hogy ez a jó taktika. Mintha azt hinnék, hogy csak akkor néznek az emberek Star Wars tartalmat a Disney+-on, ha vannak hírek új projektekről. Pedig azért néznek SW-t, mert jó nézni újra és újra, és csak azt nézik talán kevésbé, ami félbe lett hagyva (lásd Acolyte), mert minek, ha nem lesz folytatása (ez is mutatja, hogy az Acolyte kaszája öngól). Ahogy az új projektekről kár azonnal bejelentést tenni, úgy a kaszákat is kár azonnal eldönteni és bejelenteni. Nem kellene ez a sietség. Szerkesztve: Október 26. - Pildi 4 3 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. Ez a meglátás a sietséggel kapcsolatban tényleg nagyon jó. És mi hír ezekről a szuperrajongókból álló fókuszcsoportokról? A Disney felállított már ilyet Star Wars-ban is? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. Senki nem állított fel ilyet, ami egyébként a világ legnagyobb hülyesége is lenne. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. @Rixon írt a szuperrajongókból álló fókuszcsoportokról. Állítólag a legtöbb stúdió ilyeneket akar felállítani, hogy megelőzzék az erős negatív hangokat. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. 51 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Senki nem állított fel ilyet, ami egyébként a világ legnagyobb hülyesége is lenne. Pedig írt róla a Variety is: https://variety.com/2024/tv/news/star-wars-lord-of-the-rings-bridgerton-toxic-fans-hollywood-response-1236166736/ 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. (szerkesztve) Ettől még ez egy méretes baromság. Az se volt 100-as aki kitalálta. Eleve a vérfanok nagy része s*ggfej. Elképzelni is nehéz miben tudnának ők beleszólni? Ott van Filoni meg a kreatív csapat. Nehogy már rajongók mondják meg a tutit. Arról nem beszélve, hogy a moziközönség legnagyobb része nem is rajongó. Szóval ez az egész egy hatalmas agyrém. Engem az nem zavar ha az elcseszett DC és társai esetében meglépik ezt. Azoknak már úgy is mindegy. De az SW köszöni szépen jól van, nem kellene elb*szni amatőrök bevonásával. Szerkesztve: Október 26. - Ody Mandrell 1 3 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. Hát ja, abból semmi jó nem sülne ki, ha ilyen Star Wars Theory félék mondanák meg, hogy mit szabad meg mit nem szabad csinálni 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. Hát ja. Csináljanak fan filmeket ha a hivatalos SW nem tetszik. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. (szerkesztve) Igen, a vérfanok többsége tényleg nagy s*gggfej. Viszont pont a Disney maradna ki egy ilyen szondázós megoldásból? Kétlem. Hiszen látszik, hogy azért odafigyelnek a negatív visszhangokra is. Lásd 2017-ben Rian Johnsonnak még egy trilógiát odaadtak volna, aztán Az utolsó Jedik óta se híre, se hamva az ő sztorijának. Az Akoliuts egy évad után kaszát kapott, mivel begyulladtak a túl sok negatív reakciótól, plusz a valamivel alacsonyabb nézettségtől. Ezek után én nem lepődnék meg, ha a Disney a SW-hoz is felállít egy ilyen fókuszcsoportot. Az persze jó kérdés, hogy milyen tagokból verbuválják össze őket. Ha nagyon különböző emberekből, akkor lehet, hogy a fókuszcsoport tagjai egymásnak fognak esni és kinyírják egymást, még mielőtt véleményt nyilvánítanának. Szerkesztve: Október 26. - Darth Revan9 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. Ehhez nem kell fókusz csoport. Ráadásul 5-6 ember nem fogja tudni megmondani mi fog tetszeni a tömegeknek, de még a rajongóknak se. Az meg nem kicsit vicces, hogy pár fan véleménye befolyásoljon dollár tízmilliós projekteket. 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. Lehet ezt jól is csinálni. Ha értelmes emberekből állítják össze. Pl. ha nekem kéne összeállítanom, akkor @Rixon-t, @Dzséjt-et, @Darth Sky-t, @Nute Gunray-t, @MissKarrde-t, @Pildi-t, és @Sinistra-t jelölném a fókuszcsoportba. Esetleg keresnék még pár embert, akikről tudom, középen állnak, és vegyesen vannak a kánonból, legendákból kedvencei. 1 1 2 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. @Darth Revan9, nagyon köszönöm a bizalmadat, de én biztos nem vállalnék el ilyen feladatot, túl nagy felelősség. Meg ehhez érteni kell a film bizniszhez is, nem elég, hogy nekem mi tetszik vagy mi nem. Én is inkább azzal értek egyet, hogy nem kellenek rajongói fókusz csoportok a kreatív csapatba. Kicsi az esélye, hogy valami igazán jó süljön ki ebből, mert vagy mindeni mást akar látni, vagy ha megegyeznek, akkor meg annak is van esélye, hogy az egy marhaság, vagy ugyan jó ötlet, de nem működne jól egy filmben. Régen is tudtak jó filmeket gyártani, biztos most is tudnak azok, akiknek ez a szakmája. Pont hogy nem kellene az állítólagos vagy igazi rajongókra sem hallgatniuk, mert abból csak ismétlések vagy legfeljebb átlagos szintű megoldások várhatóak, zseniálisan jó filmek a legkevésbé. 3 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. 1 perccel korábban, Pildi írta: @Darth Revan9, nagyon köszönöm a bizalmadat, de én biztos nem vállalnék el ilyen feladatot, túl nagy felelősség. Meg ehhez érteni kell a film bizniszhez is, nem elég, hogy nekem mi tetszik vagy mi nem. Én is inkább azzal értek egyet, hogy nem kellenek rajongói fókusz csoportok a kreatív csapatba. Kicsi az esélye, hogy valami igazán jó süljön ki ebből, mert vagy mindeni mást akar látni, vagy ha megegyeznek, akkor meg annak is van esélye, hogy az egy marhaság, vagy ugyan jó ötlet, de nem működne jól egy filmben. Régen is tudtak jó filmeket gyártani, biztos most is tudnak azok, akiknek ez a szakmája. Pont hogy nem kellene az állítólagos vagy igazi rajongókra sem hallgatniuk, mert abból csak ismétlések vagy legfeljebb átlagos szintű megoldások várhatóak, zseniálisan jó filmek a legkevésbé. Igen, de hogy ha majd a Disney is ragaszkodni fog ilyen fókuszcsoporthoz és elkerülhetetlen a felállítása, akkor legalább értelmes emberek kerüljenek már be egy ilyen csapatba. 1 Válasz
Odumin Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. Nekem elég, ha a fókuszcsoportban csak 1 ember van: George Lucas. 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. Isten mentsen attól, hogy Lucas újra az SW közelébe kerüljön. Túl van már a koron, nem is foglalkozott ezzel jó ideje. Ő a múlt. De vérfanokból se építsenek fókuszcsoportot, főleg, ha annak is valják magukat. Bár szerintem ez az egész inkább csak egy ilyen kirakati baba dolog. Lehet majd valamire mutogatni, hogy "nekik tetszett", oszt jónapot. 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. On 10/25/2024 at 2:41 PM , Bomarr said: Nyilván előbb vagy utóbb jön majd az új vezetés a Lucasfilmnél, ami könnyen oda vezethet hogy törlik az egész kánont és jön mondjuk a mindent legyőző Luke története, fiatal CGI Luke-al. Na ez az ami nálam egyáltalán nem férne bele a Star Wars-al kapcsolatban. 1 1 Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: Október 27. Hozzászólás ideje: Október 27. (szerkesztve) 20 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Lucas újra az SW közelébe kerüljön. Túl van már a koron, nem is foglalkozott ezzel jó ideje. Alighanem vissza tudna találni a dologhoz. Szerintem ne mentsen isten, de igazából a realitás az, hogy soha többé nem fog igazán az SW-be belefolyni, a ritka forgatásokon való, kávét szorongató feltűnésén, egy-két atyai jótanácsán kívül. Talán az tényleg fura lenne, hogy ha mondjuk olyan SW-ről kéne döntenie, amit már nem ő hozott létre, pl. a sequel karakterei sorsának folytatásában. De ez mondjuk max neki lehetne fura, ha ehhez ő tudna alkalmazkodni, akkor nekünk egy szavunk nem lehetne ez ellen. Ugyanakkor, ahogy írtam, semmi realitása nincs a dolognak. Egyébként Kennedy sem olyan fiatal, és több, mint 10 éve viszi már a céget, és ezalatt a 10 év alatt annyi produktumot termelt mennyiségben, mint őelőtte 35 év alatt Lucas. Vagy még többet. Már idősebb, mint amikor Lucas kiszállt. El tudom képzelni, hogy lassan átadja a stafétát. Szerkesztve: Október 27. - IndianaAndrisSolo Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Október 27. Hozzászólás ideje: Október 27. Szerintem lassan visszafog vonulni Kennedy. Nem fiatal, megtett mindent, hogy virágozzon a franchise és ha utódot nézünk, szerintem van neki, de az nem feltétlenül Filoni. Ő a kreatív oldalon van, egy elnöknek viszont sokkal többet kell tennie. És éppenséggel van egy hölgyemény, aki ezt betölthetné: Lynwen Brennan. 1999 óta van a Lucasfilmnél, a neve alatt meg ez szerepel: Elnök és vezérigazgató, Lucasfilm Business Ő van kb. egyszinten Kennedyvel, ha ő átveszi, akkor attól még Kennedy produceri munkákat csinálhat. Persze ez főleg rajta múlik. Filoni és Carrie meg a kreatív oldalon működhet tovább. A rajongói szupercsoportról meg annyit, hogy szerintem is rossz ötlet, semmi értelmét nem látnám. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: Október 27. Hozzászólás ideje: Október 27. Ha létrehoznák ezt a szuperrajongói csoportot, akkor a Skywalker Story Group 2.0 lenne. Csak mások alkotnák. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: November 8. Hozzászólás ideje: November 8. Több értelme lenne növelni a Story Group hatalmát és jogköreit a készülendő Star Wars tartalmak felett. Válasz
Sinistra Hozzászólás ideje: November 8. Hozzászólás ideje: November 8. 2024. 10. 26. - 15:31, Darth Revan9 írta: Lehet ezt jól is csinálni. Ha értelmes emberekből állítják össze. Pl. ha nekem kéne összeállítanom, akkor @Rixon-t, @Dzséjt-et, @Darth Sky-t, @Nute Gunray-t, @MissKarrde-t, @Pildi-t, és @Sinistra-t jelölném a fókuszcsoportba. Esetleg keresnék még pár embert, akikről tudom, középen állnak, és vegyesen vannak a kánonból, legendákból kedvencei. Pont engem, aki szökőévente ha egyszer megszólal? Hát köszi, megtisztelsz, de igazán nem szolgáltam rá. Részemről se jó ötlet a rajongói fókuszcsoport, még akkor se, ha a SAGA-t egységesen tisztelő, értelmes és jóindulatú egyénekről van szó. Akaratlanul is beszűkítené a kreatív lehetőségeket. A rajongóknak való megfelelési vágyból javarészt erőltetett produktumok születnek (és ez nem csak filmekre, de zenére, vagy bármilyen más kreatív alkotásra igaz). Bevétel szempontjából sem érné meg, mert a mozit nem a keménymag tartja el, hanem az átlag néző. Hozzáértő emberek, mint a kreatív csapat, bőven elég, hogy minden szempontot megfelelően figyelembe vegyenek. Ha hibáznak is (mert nyilván ők is emberek), abból tanulnak, és levonják a megfelelő következtetéseket a jövőre nézve. De lehet, én vagyok túl optimista. 5 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.