Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

J.R.R. Tolkien könyvei, és a hozzájuk kapcsolódó művek

Ajánlott hozzászólás

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ebben az időszakban mások voltak a tündék vezetői, szóval elképzelhető, hogy a szerepe marginális lesz. Ha esetleg emlékszel A Gyűrű Szövetsége elején a Gyűrűkről szóló részre, a tünde Gyűrűk esetében csak egyetlen ismert személyt látunk, ez pedig Galadriel, mivel a három Gyűrű esetében ő az egyetlen, aki végig hordozója volt az egyiknek, a másik két tünde Gyűrű először másokhoz került, nem véletlenül nincs rajtuk fókusz. Nekik nagyobb szerepük lesz/kell lennie a sorozatban, de Cate Blanchettre is számítanunk kellene. 

Hozzászólás ideje:

Akkor ez a sorozat a Jackson-trilógia világában fog játszódni? Ez jó hír, azt hittem, hogy teljes reboot lesz.

Hozzászólás ideje:

Úgy tudom, hogy a Jackson-féle adaptáció világa lesz, csak több 1000 évvel előtte a Szilmarilok bizonyos részeit kiemelve. Én mondjuk Jackson adaptációit szeretem. Meglátjuk ez milyen lesz. Megpróbálom túltenni magam a fekete tündén és törpön és inkább a sztorira koncentrálni. Az viszont jobban fog zavarni, hogy még el se indult és máris óriási támadások érik a szériát. Annak idején szerencséje volt Peter Jackson-nak, hogy nem volt jelen annyira ez a közösségi média, így az akkori negatív hangok gyorsan elcsitultak, meg az is sokat segített, hogy egy nagyobb tömegnek bejött az ő feldolgozása.

Hozzászólás ideje:

A fekete (!), szakáll nélküli (!) törp királynőn (!) fogok én kiakadni, már látom. :D

Egyébként tényleg nagyon látványos, de azért nem rántott fel a hype-vonatra.

Hozzászólás ideje:
2022. 02. 12. - 11:38, Darth Revan9 írta:

Úgy tudom, hogy a Jackson-féle adaptáció világa lesz, csak több 1000 évvel előtte a Szilmarilok bizonyos részeit kiemelve. Én mondjuk Jackson adaptációit szeretem. Meglátjuk ez milyen lesz. Megpróbálom túltenni magam a fekete tündén és törpön és inkább a sztorira koncentrálni. Az viszont jobban fog zavarni, hogy még el se indult és máris óriási támadások érik a szériát. Annak idején szerencséje volt Peter Jackson-nak, hogy nem volt jelen annyira ez a közösségi média, így az akkori negatív hangok gyorsan elcsitultak, meg az is sokat segített, hogy egy nagyobb tömegnek bejött az ő feldolgozása.

A fekete elfen nem, azt nem veszi be a gyomrom. 
És ehhez nem kell fajgyűlölőnek lennie valakinek, hogy ezt kinyilatkoztatja. Az elfek legyenek már FEHÉREK, b*ssza meg..... :(  

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Gondolom, a tündékre gondolsz.

A Tolkien kánon-ban nem voltak fekete tündék, de még fekete törpök sem.  

És nem értem, hogy miért kell mindenhova bele erőltetni a fekete szinészeket. 

Tiszteljék már meg annyira az adott könyveknek a felépitett világát, hogy nem hoznak be nonszensz dolgokat.

És ennek semmi köze a rasszizmushoz. 

Nagyon elkeseritő........ 

Hozzászólás ideje:
56 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

A Tolkien kánon-ban nem voltak fekete tündék, de még fekete törpök sem.  

És nem értem, hogy miért kell mindenhova bele erőltetni a fekete szinészeket. 

Tiszteljék már meg annyira az adott könyveknek a felépitett világát, hogy nem hoznak be nonszensz dolgokat.

És ennek semmi köze a rasszizmushoz. 

Nagyon elkeseritő........ 

Na majd ha meleg kínai tündék is lesznek akik nemet szeretnének változtatni...

Hozzászólás ideje:

Az Amazon sorozat készítői megerősítették, hogy nincsenek meg a jogaik a Szilmarilokhoz. Tehát azt ha akarnák se vihetnék át sorozatra. Épp igy nem nyúlhatnak a Középfölde históriájához vagy a Befejezetlen regékhez se. Nekik csak és kizárólag a Gyűrűk Ura trilógia meg a Hobbit jogai vannak meg.

Azt használhatják ami abban van a múltról.

Hozzászólás ideje:
35 perccel korábban, Bomarr írta:

Az Amazon sorozat készítői megerősítették, hogy nincsenek meg a jogaik a Szilmarilokhoz. Tehát azt ha akarnák se vihetnék át sorozatra. Épp igy nem nyúlhatnak a Középfölde históriájához vagy a Befejezetlen regékhez se. Nekik csak és kizárólag a Gyűrűk Ura trilógia meg a Hobbit jogai vannak meg.

Azt használhatják ami abban van a múltról.

Egészen eddig úgy tudtam, hogy A Szilmarilok jogaival rendelkeznek. Az egyik cikkben még arról írtak, hogy Tolkien örökösei még pontosan meg is hagyták nekik, hogy mi lehet benne a sorozatban és mi nem.

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Az egyik cikkben még arról írtak, hogy Tolkien örökösei még pontosan meg is hagyták nekik, hogy mi lehet benne a sorozatban és mi nem.

Ez biztos igy is van mert egy csomó mindenhez nem nyúlhattak, úgyhogy ezt biztos tisztázni kellett.

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Két újabb szereplőről lebbent fel a fátyol.

Bronwyn (Nazanin Boniadi)

021.jpg

Theo (Tyroe Muhafidin)

022.jpg

• 2 hónappal később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.