Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nem vagyok nagy Predator fan (asszem egyszer láttam mindegyik részt), ez viszont ennek ellenére tetszett - szerintem a legjobb darab a franchise-ban. Kellő hosszúságú: szép tempóban építkezik, nincs üresjárat, viszont nem is kapkod. Naru kedvelhető, erős női karakter. A ragadozó kellően rejtelmes, fenyegető és vérszomjas. A hangulat beszippant, a látványvilág az alacsony költségvetés ellenére is szép. Az akciójelenetek is tetszettek. A történet egyszerű, és nem is a csavarokra van kihegyezve (a kiszámíthatóság nálam sok esetben megvolt), ettől függetlenül szórakoztató darab a korábban felsorolt pozitívumok kombójának hála. Egy nézést szerintem a nem-rajongóknak is bőven megér. :) 

Hozzászólás ideje:
2022. 08. 10. - 12:59, Darth Revan9 írta:

Ha ilyen sikeres, akkor kár volt kihagynia a mozit?:hmm:

Biztos nem volt kár, akkor valószínűleg nem lett volna ilyen sikeres. Egyrészt, a látvány bár még a 4K-s tévén is gyönyörű, azért ez már nem elég egy blockbusterhez. Emellett lassú és egyszerű film, ahhoz képest, hogy akció-sci-fi. A másik, hogy a Predator 2-vel a sorozat lejtmentebe kapcsolt. Az első részen kívül csak az első rész remake-jének is betudható Predators volt sikeres, de az is csak azért, mert alig valamivel adott több pénzt rá a stúdió, mint a Predator 2-re. A második részt kb. 30 millióból, a harmadik filmet 40 millióból hozták össze.

Predator-sorozat már rég bebizonyította, hogy nem moziba való. Legalábbis nem abban a formában, ahogy eredetileg kitalálták, az attól való eltérés, bármilyen kicsi is, viszont automatikusan megbuktatja. Lásd a Predator 2-t, amit hiába tartanak sokan jó filmnek, sőt meglepően sokan jobban szeretik, mint az első részt, mivel nem dzsungelben játszódik és nincs sehol Schwarzenegger, beleállt a földbe, mint a predator gerelye. Ráadásul mindezeken túl a Prey egy nagyon durva utálattal indult, a szokásos miatt: nő van a főszerepben, és ráadásul indián, és még a múltban is játszódik. A "rajongók" elképesztő dolgokat írtak itt is a megjelenés előtt. A film még sehol sem volt, de úgy gyűlölték, mint az ep8-at.

Ilyen feltételek mellett (negatív vélemények már a megtekintés előtt, alacsony költségvetés miatti visszafogott látvány, a formulától piciny eltérés - gondolok itt a női főszereplőre -, az előző részek folyamatos elhasalása) moziba küldeni ezt a filmet szabályos öngyilkosság lett volna. Jobb így, mert így megtalálhatta a maga közönségét. Azt mondjuk nem tudni, hogy anyagilag így mennyire lett sikeres, de szerintem a nézők körében sikeresebb lett, mintha moziba küldték volna. Csak magamból kiindulva: én tuti nem mentem volna el rá moziba, sanszosabb, vagy megvártam volna a streaming debütálást, vagy letöltöm valahonnan. Így viszont megnéztem az első héten.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Biztos nem volt kár, akkor valószínűleg nem lett volna ilyen sikeres. Egyrészt, a látvány bár még a 4K-s tévén is gyönyörű, azért ez már nem elég egy blockbusterhez. Emellett lassú és egyszerű film, ahhoz képest, hogy akció-sci-fi. A másik, hogy a Predator 2-vel a sorozat lejtmentebe kapcsolt. Az első részen kívül csak az első rész remake-jének is betudható Predators volt sikeres, de az is csak azért, mert alig valamivel adott több pénzt rá a stúdió, mint a Predator 2-re. A második részt kb. 30 millióból, a harmadik filmet 40 millióból hozták össze.

Predator-sorozat már rég bebizonyította, hogy nem moziba való. Legalábbis nem abban a formában, ahogy eredetileg kitalálták, az attól való eltérés, bármilyen kicsi is, viszont automatikusan megbuktatja. Lásd a Predator 2-t, amit hiába tartanak sokan jó filmnek, sőt meglepően sokan jobban szeretik, mint az első részt, mivel nem dzsungelben játszódik és nincs sehol Schwarzenegger, beleállt a földbe, mint a predator gerelye. Ráadásul mindezeken túl a Prey egy nagyon durva utálattal indult, a szokásos miatt: nő van a főszerepben, és ráadásul indián, és még a múltban is játszódik. A "rajongók" elképesztő dolgokat írtak itt is a megjelenés előtt. A film még sehol sem volt, de úgy gyűlölték, mint az ep8-at.

Ilyen feltételek mellett (negatív vélemények már a megtekintés előtt, alacsony költségvetés miatti visszafogott látvány, a formulától piciny eltérés - gondolok itt a női főszereplőre -, az előző részek folyamatos elhasalása) moziba küldeni ezt a filmet szabályos öngyilkosság lett volna. Jobb így, mert így megtalálhatta a maga közönségét. Azt mondjuk nem tudni, hogy anyagilag így mennyire lett sikeres, de szerintem a nézők körében sikeresebb lett, mintha moziba küldték volna. Csak magamból kiindulva: én tuti nem mentem volna el rá moziba, sanszosabb, vagy megvártam volna a streaming debütálást, vagy letöltöm valahonnan. Így viszont megnéztem az első héten.

Akkor ebből kiindulva gondolom ne is számítsunk olyan Predator-ra, ami a távoli jövőben, az űrben, űrállomáson, vagy más bolygón, bolygókon játszódna. (A más bolygón való helyszín esetében is itt a jövőben játszódó filmre gondoltam.)

Hozzászólás ideje:
35 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Akkor ebből kiindulva gondolom ne is számítsunk olyan Predator-ra, ami a távoli jövőben, az űrben, űrállomáson, vagy más bolygón, bolygókon játszódna. (A más bolygón való helyszín esetében is itt a jövőben játszódó filmre gondoltam.)

Ezt szerintem senki sem tudná megmondani. Eddig az a tanúlság, hogy streamingen bátrabban lehet kísérletezni, mint a moziban (lásd a Star Wars és az MCU sorozatokat vagy most a Prey-t). Így ezen a platformon lehet, hogy lesznek bátrabb, így más bolygókon és a jövőben játszódó filmek is.

Amit viszont ennek meg kell előznie az az, hogy a Predator és az Alien franchise-t is talpra kell állítani. Ehhez olyan szerzők kellenek, akik tudják is, hogy a régi filmek miért voltak jók. A predi esetében most jól alakultak a dolgok, ez ígéretes kezdés. Az Alien esetében még nagy a kérdjel. Készül ugye egy film és egy sorozat is, de én személy szerint még egyiknél sem olvastam olyat, ami bizakodásra adna okot. De meglátjuk.

Azzal, hogy a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot, új éra köszöntött be ebben a franchise-ban. Csak még azt nem tudjuk, milyen ez az éra. Szerintem ezt még a Disney sem tudja, és ugyanúgy tapogatózik. Ami eddig bíztató, hogy úgy tűnik, ahogy a Star Warsban és az MCU-ban, itt sincs szándékukban tisztára gyalulni a játékasztalt. Még a Prey is képes volt kapcsolódni a korábbi filmekhez, ráadásul mindjárt az egyik legsikertelenebbhez. Akár még ebből is összerakhatnak egy koherens filmes univerzumot. Ki tudja?

Hozzászólás ideje:

Szerintem az Alien és a Predator filmekben amúgy sincs annyi potenciál, hogy túl sok mindent csináljanak. Az olyan regények, mint a Harag Háborúja trilógia szerintem elvitték maximumra a lehetőségeket. Egy másik Alien és Predator rajongótól ugyanezt a gondolatot hallottam. Ő ráadásul minden regényt és képregényt olvasott. Szerinte a képregények és a regények kimaxolták a dolgokat, olyan nagyon újat, mást már nem tudnak mutatni.

Hozzászólás ideje:

Megnéztem ezt a Prey filmet. Nekem nagyon tetszett!! :) 

Hiába a női főhős, mégsem éreztem azt, hogy ez egy feminista film, szóval egy nagy pirospont a rendezőnek, és a forgatókönyv irónak! 

Nagyon eltalálták a korszakot is. 

Hozzászólás ideje:

Szerintem a Predator filmeket úgy lehetne még variálni, ahogy a Prey tette. Különféle korszakokba beletenni a ragadozót. Pl 1800-as évek, első és második világháború. Kétlem hogy predatorok ne tennék próbára magukat két ilyen nagy háborúban. Aztán el kellene menni a jövőbe. Mondjuk egy blade runner féle nagyvárosba. Plusz még jöhetne egy új Alien vs Predator film. Szigorúan csak a jövőben. Nem a jelenben mint az eddigi két film. Ezek az ötletek még tudnának valamennyi újat mutatni.

Szerkesztve: - ati

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Darth Revan9 írta:

Szerintem az Alien és a Predator filmekben amúgy sincs annyi potenciál, hogy túl sok mindent csináljanak. Az olyan regények, mint a Harag Háborúja trilógia szerintem elvitték maximumra a lehetőségeket. Egy másik Alien és Predator rajongótól ugyanezt a gondolatot hallottam. Ő ráadásul minden regényt és képregényt olvasott. Szerinte a képregények és a regények kimaxolták a dolgokat, olyan nagyon újat, mást már nem tudnak mutatni.

Jó vicc volt, igazán jót nevettem ezen a kommenten. :lol2::lol:

Movie Laughing GIF by Star Wars

Hozzászólás ideje:

Személy szerint, mikor a Harag háborúját olvastam, komolyan ezt éreztem. Valahogy meg is szűnt az érdeklődésem mind az Alien, mind a Predator iránt. Talán egyszer a Élet és halál képregényeket elolvasom, de annyira nem sürgős.

Hozzászólás ideje:

Megnéztem én is a Prédát, kellemes kikapcsolódást nyújt, amellett, hogy lenyűgöző tájakon játszódik az egész. Nem is értem az előzetes felháborodást, a főszereplő csaj karaktere szerintem nagyon működött, igazából nem erővel, hanem leleményességgel győzte le a predatort. Tehát itt nem egy "férfi-módra" erős női karaktert kaptunk. Nagyon helyén volt ez a része.

Spoiler

Ja és örülök, hogy a kutya túlélte, pedig nem igazán fogadtam volna erre.

Hozzászólás ideje:
14 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Személy szerint, mikor a Harag háborúját olvastam, komolyan ezt éreztem. Valahogy meg is szűnt az érdeklődésem mind az Alien, mind a Predator iránt. Talán egyszer a Élet és halál képregényeket elolvasom, de annyira nem sürgős.

Nem csoda, mert a könyvek és képregények mindig ugyanazt a formulát ismételgetik: mindegyik bértolnok megírja a kiadó utasítására a saját Aliens-változatát. Kicserélik a neveket, az események sorrendjét, a katonák helyére néha civileket tesznek vagy tudósokat, de a lényeg általában ugyanaz. Nagyon mély tisztelet az iszonyú kevés kivételnek.

Éppen ez a baj a franchise-zal, hogy a stúdiók és kiadók baromira nem akarnak elszakadni az Aliens-től, mert hát az volt a legsikeresebb. Ezért lett olyan az Alien3, amilyen, ezért lett olyan az Alien Resurrection, amilyen. Ezért szól egy kivételével minden Alien-játék tengerészgyalogosokról és egy halom idegenről. Vagy nézd meg a filmeket, még attól sem tudnak elszakadni, hogy nő legyen a főszereplő. Ripley-t követte Alexa, Kelly, Shaw és Daniels.

Ha az Aliens-mániát és a többi klisét le tudnák vetkőzni, sokkal több és jobb Alien-film születhetne. Lenne még itt craft, ha nem akarná mindenki James Cameron sikerét meglovagolni James Cameron kaliberű alkotó nélkül. Vagy, ha a producerek nem pofáznának bele a rendezők dolgába. Az Alien3 egy iszonyú jó film is lehetett volna, ha a producerek nem mondják azt a forgatás közepén Finchernek, hogy ennyi, amit leforgattál, abból rakd össze a filmet. Ja, hogy a nyersanyag fele volt meg, és még a film végét sem tudták leforgatni? Az kit érdekel?

Ezért b*szódott el minden ebben a franchise-ban és ezen kell változtatni. A Prometheus egy jó próbálkozás lett volna, ha a forgatókönyv nem a sz*r Alien vs. Predator rip-offja lett volna, ha nem Ridley Scott rendezi, stb. De még abban sem mertek igazán elvállni a toposzoktól, hiszen bele kellett erőltetni teljesen értelmetlenül a gonosz vállalati embert, ahogy a női főhőst is.

Lennének itt még bőven lehetőségek, csak hagyni kéne az alkotókat alkotni, nem pedig megmondani, mit csináljanak. A Prey egy jó irányvonal. Nem szakadt el nagyon az előző részek elemeitől, de éppen eléggé újított ahhoz, hogy ne legyen rókabőr szagú. A rendező vitt bele egyéniséget, megcsavart néhány dolgot és senki sem szólt bele a dolgába. Máris lett a megszokott katonai férfi karakter helyett egy törékeny női hősünk, aki nem a fizikai erejével és a modern fegyverarzenáljával, hanem az eszével kénytelen felvenni a harcot az idegen vadásszal. Sőt a ragadozó sem szúrja már ki nyitásból a főhőst méltó prédának, aki körül le kell vadászni mindenkit. Épp ellenkezőleg, Narunak ki kellett érdemelnie, hogy préda lehessen.

Hozzászólás ideje:
8 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Spoileres tartalom megtekintése

Én is szurkoltam neki.

Hozzászólás ideje:

Titeket nem emlékeztet egy kicsit az Utolsó Mohikán zenéjéhez? :) 

Főleg erre a részletre értem a hasonlóságot! Zseniális még a zenei aláfestése is! 

Szerkesztve: - Cpt. Rex

Hozzászólás ideje:

Végignéztem a héten a Predator filmeket, többetek javaslatára készítési sorrendben. Ezzel lehet egyedül leszek, de így egymás után végignézve a filmeket, nekem a Prey ami a legjobban tetszik. Második valamiért a Predators, az első rész nálam csak a dobogó legalsó fokán van. Aztán lehet később átértékelem :) 

Hozzászólás ideje:
54 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Tudja valaki az a flinta az ugyanaz a darab, mint amit Glover megkap a 2. részben?

A filmben ugyanaz. A valóságban "csak" egy rajongó által készített replika, mert az eredeti kellék eltűnt. :) 

Hozzászólás ideje:
2022. 08. 20. - 14:46, NorbiLordi írta:

Végignéztem a héten a Predator filmeket, többetek javaslatára készítési sorrendben. Ezzel lehet egyedül leszek, de így egymás után végignézve a filmeket, nekem a Prey ami a legjobban tetszik. Második valamiért a Predators, az első rész nálam csak a dobogó legalsó fokán van. Aztán lehet később átértékelem :) 

Általában az ilyen sorozatokhoz később csatlakozók máshogy szokták értékelni a filmeket, mint azok, akik korábban is nézték, olvasták őket.

Ez érdekes egyébként. Egyszer láttam egy videót, amiben egy srác, aki nem foglalkozott a Star Wars-szal végigdarálta őket, neki meg Az ébredő Erő és a Skywalker kora tetszett egyébként.

A Predatorból elmaradásom van. Nem láttam teljesen a 2018-as filmet, csak a második felét a tévében. Majd azt is pótolom.

Hozzászólás ideje:
43 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Általában az ilyen sorozatokhoz később csatlakozók máshogy szokták értékelni a filmeket, mint azok, akik korábban is nézték, olvasták őket.

Ez érdekes egyébként. Egyszer láttam egy videót, amiben egy srác, aki nem foglalkozott a Star Wars-szal végigdarálta őket, neki meg Az ébredő Erő és a Skywalker kora tetszett egyébként.

A Predatorból elmaradásom van. Nem láttam teljesen a 2018-as filmet, csak a második felét a tévében. Majd azt is pótolom.

Hát a ki min nőtt fel esete. Ha akkor látom a Predatort amikor kijött, akkor lehet más lenne a véleményem. Őszintén szólva nekem elsőre nagyon tesztoszteron szagú az 1-2. rész, ami állítás azért érdekes tőlem, mert a Rambo filmeket viszont szeretem :D De minél többször látom, aszerint is változhat a véleményem, úgyhogy nincs kizárva, hogy változik a rangsor egyszer.

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Őszintén szólva nekem elsőre nagyon tesztoszteron szagú az 1-2. rész

Pont ez a lényegük. Pláne az elsőnek. A tesztoszteron szag annyira hozzátartozik az első Predatorhoz mint a Star Warshoz az űrhajók meg a fénykardok.

Hozzászólás ideje:
8 perccel korábban, Bomarr írta:

Pont ez a lényegük. Pláne az elsőnek. A tesztoszteron szag annyira hozzátartozik az első Predatorhoz mint a Star Warshoz az űrhajók meg a fénykardok.

Pontosan! Akkoriban ez volt a t*kösség fokmérője. :D A szövegek is haláliak benne, semmi cicoma.

Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Pontosan! Akkoriban ez volt a t*kösség fokmérője. :D A szövegek is haláliak benne, semmi cicoma.

7 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Ennek a tudatában is álltam neki a filmeknek, de nekem inkább elvett az élményből, úgyhogy egyelőre maradok a Prey-nél mint no. 1. :D 

Hozzászólás ideje:
9 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

- Eltaláltak. Vérzel, öregem.

- Nincs most időm vérezni. :D 

sci-fi film GIF

Amúgy nemrég néztem meg a Kommandót a Disney+-on. Hát szerintem ahhoz a filmhez képest a Predatorban inkább ösztrogén van, nem tesztoszteron. :lol2:

Hozzászólás ideje:
2022. 08. 27. - 11:59, NorbiLordi írta:

Hát a ki min nőtt fel esete. Ha akkor látom a Predatort amikor kijött, akkor lehet más lenne a véleményem. Őszintén szólva nekem elsőre nagyon tesztoszteron szagú az 1-2. rész, ami állítás azért érdekes tőlem, mert a Rambo filmeket viszont szeretem :D De minél többször látom, aszerint is változhat a véleményem, úgyhogy nincs kizárva, hogy változik a rangsor egyszer.

A múlt héten megnéztem az első részt. Szerintem az egy minőségi alkotás, baromi jó feelinggel. A második részt kb 5 perc után kinyomtam. Borzalom.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.