Jump to content

Sorozatok

Ody Mandrell

Recommended Posts

2 minutes ago, Wilde said:

Én tervezem majd nézni. Sokban eltér a könyvtől (az előzetes alapján nekem így tűnt)?

Hát nem tudom, én nem olvastam még az alapművet.

58 minutes ago, Wilde said:

Akkor úgy kérdezem, mennyire akciódús? :D

Vannak benne igen akciódús jelentek, mind az első és a második részben, ám jelen van a filozofálás is. Szerintem megfelelően vannak ezek egyensúlyban.

13 hours ago, gafz said:

Nyomokban tartalmaz Asimovot, nagy része szokásos klisés amcsi sorozat...

Engem ez annyira nem zavar hisz nem ismerem az alapművet. Mondjuk a harmadik részre eléggé megváltoztak a dolgok.

5 minutes ago, Rog said:

Már meg is van rendelve a második szezon.

Hát nem is csodálom, hisz 80 részre tervezik az Alapítványt. Amúgy évadonként hány rész lesz majd?

10 hours ago, Rog said:

Csak annyit tudok hogy az első szezon tíz részes. Gondolom a többi is tíz körüli lesz.

Akkor 8 évadra lehet majd számítani.

20 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Én ráadásul az első könyvet nem is olvastam, csak az Alapítvány Peremétől. 

Akkor az első három könyvet nem olvastad. :)

Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány - ez az első sorozat. Ezek után jön Az Alapítvány pereme. Még nem tudom, hogy a sorozat után érdemes-e elolvasni ezeket is, de mint könyvek, nekem nagyon tetszettek, különösen a második. :) 

On 10/16/2021 at 9:51 AM , MissKarrde said:

35 évet ugortunk, nem? 

De, annyit ugrottunk. Csak nekem valahogy túl öregnek tűnt Brother Darkness ehhez. Na mindegy. A sorozat még így is nagyon jó. Kezdenek beindulni az első jóslatok. Kicsit a pszihohistória emlékeztet a kvantumfizikára is, hogy az egyén sorsa megjósolhatatlan mint a kvantumszinten a részecskéké. 

Inside-Job.jpg?w=681&h=383&crop=1

Nemrég láttam ezt a Netflixes felnőtteknek szóló rajzfilmsorozatot, egész szórakoztató. Az alapfelállás az, hogy van a Cognito Inc. (InCognito) nevű cég ami kívülről egy átlagos vállalat, de igazából kapcsolatban állnak az összes összeesküvés elmélettel, hol ők kreálják őket valamilyen célból (gabona körök), hol segítenek, hogy ne derüljön ki az igazság (az alakváltó gyíkemberek köztünk élnek) :D. A témából adódóan sok sci-fi elem is van a sorozatban meg ahogy az ilyen sorozatoknál megszokott utalások is fel-fel bukkannak más művekre pl.:
MV5BOTE1ZmM3NGItYzY2ZS00ZWE3LTgwYzktY2E4

Nem azt mondom, hogy egy Rick és Morty, de akinek bejönnek az ilyen sorik annak egy próbát mindenképp megér. :) 

20 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Nemrég láttam ezt a Netflixes felnőtteknek szóló rajzfilmsorozatot, egész szórakoztató.

Ez nekem is tetszett. Kicsit almát a körtével vetem össze, de sokkal jobban szórakoztam rajta mint az agyonhype-olt Squid Game-en.