Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

1x01 - Aftermath

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
1 minute ago, RacerX said:

Egyébként a Kaminon melyik jedi holttestét viszik a klónok?

Nem tudni, nem nevezték meg.

Hozzászólás ideje:

Este megnéztem és nem csalódtam. A képregényeket nem ismerem, így nem is okozott traumát az eleje, de persze, megértem, aki máshogy érez. Nekik kitartást. 

Nálam ez a rész 7/10. Tetszett, de nekem nem jött még át. Többször látnom kell, hogy értékelni tudjam. 

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Szerintem itt az volt a cél, hogy Hunter és Crosshair ellentéte kiütközzön (parancs követése és megtagadása), amihez mindenképpen a 66-os parancsot akarták felhasználni a chipek miatt. Sok túlélő Jedivel nem süthették el ezt az "elengedem a padawant" dolgot. 

Igazából azt a kérdést csak magára a színcserére értettem. :)  De amúgy már miért ne süthetnék? Illetve miért kellene "túlélő" Jedinek lennie? Attól, hogy Hunter elengedne egy tök random padawant, hogy a feszültség meglegyen annak a padawannak még nem kell túlélnie a Jedi tisztogatást, pár nap, hét, hónap múlva rátalálhatnának rohamosztagosok és megölhetnék, elég off-screen is, vagy akár nem is kell vele többet foglalkozni, max. valami háttérinfóban kiadni, hogy hát sajna őt is utolérte a végzete amúgy. :) 

Hozzászólás ideje:
12 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Mondjuk az is elég nagy pofon lett volna a kánonnak, ha Cal Kestis tűnik fel ebben az időben, hiszen nála is pontosan tudjuk, hol volt é mit csinált a 66-os idején, és nem láttam a környékén a 99-eseket. :) 

Akkor bocsánat, tévedtem. Szerencsére nem én ülök a Lucasfilm Story Group-ban. :D

A mondanivalóm lényegén viszont nem változtat. Nem volt rá szükség, hogy pont Kanan és Depa legyen az a két jedi, lehetett volna egy random páros. Persze így növeltek a drámai hatáson, viszont borult az egész kánon.

Hozzászólás ideje:
57 perccel korábban, Whill írta:

A mondanivalóm lényegén viszont nem változtat. Nem volt rá szükség, hogy pont Kanan és Depa legyen az a két jedi, lehetett volna egy random páros. Persze így növeltek a drámai hatáson, viszont borult az egész kánon.

Én oknak azt tudom elképzelni hogy egyszerűen csak fel akarták használni Caleb és Depa modelljét a TCW 7. évadából. :hmm:

Egyszerűbb mint két új modellt létrehozni.

Hozzászólás ideje:
26 perccel korábban, Dei írta:

Én oknak azt tudom elképzelni hogy egyszerűen csak fel akarták használni Caleb és Depa modelljét a TCW 7. évadából. :hmm:

Egyszerűbb mint két új modellt létrehozni.

Vaaaaaaagy... az is lehet, hogy már akkor csinálták ezt a sorozatot és mivel megvoltak a modelljeik, belecsempészték a két jedit a 7. évadba. ;)

3 órával ezelőtt, RacerX írta:

Egyébként a Kaminon melyik jedi holttestét viszik a klónok?

Egyelőre még nem tudni. Valahol olvastam, hogy Shaak-Tii. Szegénynek ez már hányadik halála lenne? :lol:

Hozzászólás ideje:
6 perccel korábban, Bence1997 írta:

Egyelőre még nem tudni. Valahol olvastam, hogy Shaak-Tii.

Inkább ne, mert az egy újabb ellentmondás lenne a kánonnal :D 

Hozzászólás ideje:
Éppen most , Yoda József írta:

Ha jól tudom az a hivatalos álláspont, hogy Anakin ölte meg a Jedi Templomban, igaz?

Hozzászólás ideje:

Amennyire vártam ezt a sorozatot, most eléggé megcsappant az érdeklődésem iránta. A tény, hogy már az első részben semmibe vették a kánon egy fontos darabját (Kanan: Az utolsó Padawan képregény, ami nem mellesleg az egyik kedvencem), rányomta a bélyegét az epizódra. Nem is értem ezt miért kellett. Ráadásul tök súlytalannak éreztem a jelenetet. Ha ezt nem lépik meg, akkor egy egész jó kis nyitásnak mondtam volna, de emellett én sem tudok szó nélkül elmenni. Dühít, mert ha ennyire nem számít a Star Wars irodalom a Lucasfillmnek (vagy Filoninak?), akkor ennyi erővel bármely Legendák sztorit nevezhetnénk kánonnak. Legalábbis olyat ami nem mond ellent valami másnak. Kíváncsi leszek mit fog mondani Dave Filoni erről a dologról.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Yoda József írta:

Shaak Ti az a Star Warsnak, mint Kenny a South Parknak. Nem lenne itt semmilyen ellentmondás, Shaak Ti mindig meghal, a következő részben pedig újra él. :D

Hozzászólás ideje:
1 minute ago, Whill said:

Shaak Ti az a Star Warsnak, mint Kenny a South Parknak. Nem lenne itt semmilyen ellentmondás, Shaak Ti mindig meghal, a következő részben pedig újra él. :D

season 3 clone cadets GIF by Star Wars

Hozzászólás ideje:

Ez is simán benne lehet, hisz semmit nem tudunk mi lett velük, plusz a Birodalom igyekezett minden olyan fajjal, és szervezettel leszámolni, aki képes ellene hadsereget kiállítani, márpedig a Kamino pont egy ilyen hely.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Iqvi írta:

Ez is simán benne lehet, hisz semmit nem tudunk mi lett velük, plusz a Birodalom igyekezett minden olyan fajjal, és szervezettel leszámolni, aki képes ellene hadsereget kiállítani, márpedig a Kamino pont egy ilyen hely.

Viszont a kaminoiak csak pénzért cserébe csinálnak hadsereget, ideológiai okokból már kevésbé, így nem jelentenek akkora veszélyt - mondjuk ez nyilván változhat, de pont azért, mert a Kamino ilyen közismert, ellenőrizni nem nehéz. Egy csillagromboló Tipoca fölé, egy légió rohamosztagos a folyosókra, aztán jó napot. Nem mondom, hogy a kiirtásuk valamilyen ürüggyel nem lehetséges, de szerintem egy ilyen könnyen ellenőrizhető, viszont galaktikus léptékkel is ismerté vált világot szanaszét lőni a Birodalom korai időszakában erős és gyanús túlkapás lenne. Persze nyilván sok minden függ attól is, hogy a kaminoiak mit lépnek. Ha a klón sereget a Birodalom ellen fordítják, akkor gond nélkül mehet a csillagközi ágyúzás.

Hozzászólás ideje:

Valamit terveznek vagy titkolnak a kaminóiak. Mert azt mondja a végén Lama Su:
"Míg fény nem derül a Birodalom szándékaira, ne mondjunk semmit."

Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Emlékeim szerint az jóval a 66-os után játszódik, itt meg már Tarkin az új egyenruhában feszít :)

Ez nem hiba, legalábbis itt nem. Ha megnézed az ep3-at, a végén Tarkin ugyanúgy birodalmi stílusú ruhában van, mind itt (egyedül a rangjelzések nem stimmelnek, mert valamiér Lucas már akkor a nagymoff jelzéseket tetette rá).

Kicsit még visszakanyarodva Calebre, én azért azt a javára írom a megjelenésének, hogy jobban kötődöm hozzá mint bármilyen Noname Random Jedihez, és például az, aki a mozgóképes SW-ken megy végig, az így lát egyfajta folyamatosságot is Kanan életében. Így, amikor a Rebelsben a Főinkvizítor megkérdi Kanant, mit mondott neki utoljára a mestere, a nézőnek van mire visszaemlékeznie. És magamon például úgy vettem észre, hogy a filmek, sorozatok nézése közben kevésbé emlékszem vissza írott/rajzolt anyagokra, mint más filmekre és sorozatokra. Plusz valószínóleg szignifikánsabban többen vannak azok, akik a sorozatból ismerik meg ezt a sztorit, mint azok, akik képregényből.

Ezzel persze nem védeni próbálom a változtatást, csak azt találgatom, hogy mi állhat a döntés mögött és miért nem zavar olyan sok embert, illetve milyen előnyei lehetnek ennek a változtatásnak.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Egy erős 8/10-re értékelném a nyitó epizódot. Kicsit sajnálom, hogy a trailerek elég sok mindent lelőttek belőle, de azért volt újdonság is bőven. A 70 perc elröppent, nem unatkoztam egy percet sem.

A 66-os parancsra számítottam, de Calebre és mesterére nem. Nekem tetszett, hogy ezzel is összefonta Filoni a Rebelsszel a sztorit (és még temérdek cameóra van kilátás, főleg a Clone Warsból). Crosshair a várakozásoknak megfelelően átállt a Birodalom oldalára, a chipes dolgot elegánsan oldották meg. Van egy olyan érzésem, hogy fog még ő segíteni a Bad Batchnek, simán megtörténhet, hogy eltávolítják a chipjét. Mást is emlékeztet a stílusa Cad Bane-re? Még a fogpiszkáló is stimmel.

sTrg54.jpg

Tarkin még mindig egy rohadék, az meg külön vicc, hogy a Birodalom-Köztársaság különbségre hivatkozva mondja le a további klónokra a szerződést, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy az egyik a másik jogutódja. Ebből lesz még konfliktus, és nem a kaminoiak győzelmére tippelnék. Az "éles" tréning jópofa volt, nem számított az öreg arra, hogy ilyen simán leverik az ellent. Azt azért mutatja, hogy a játékszabályok megváltoztak, nem lesz egy sétagalopp távoltartani maguktól a birodalmiakat. Kelleni fog a kreativitás.

ANaYcQ.jpg

Dee Bradley Baker már eddig is zseniálisan töltötte meg személyiséggel a klónokat, de amit a Bad Batch tagjainál véghezvisz, az valami fenomenális. Simán fel lehet ismerni mindegyik tagot csak a hang alapján, úgy váltogatja a hangszíneket és beszédstílusokat, mint más a zokniját. Szüksége is van rá, mert Omegát leszámítva minden fontosabb szereplőt ő visz. Ha már Omega, kíváncsian várom, hogy mi derül még ki vele kapcsolatba. Azt ugye már biztosan tudjuk, hogy ő is egy kaminói klón, de vajon mi célból hozták létre, és milyen különleges képessége lehet? Páran már felvetettétek az erőérzékenységet, szerintem is logikus lépés lenne, ha már a Jedik szerepe a sorozatban az ismert okokból meglehetősen limitált a 66-os parancs után. Az biztos, hogy a harci képességei kivételesek, hát még ha elkezdik képezni.

BdOk3g.jpg

Biztos vagyok benne, hogy ez csak a bemelegítés volt, így tűkön ülve várom a folytatást!

Hozzászólás ideje:
59 perccel korábban, misafeco írta:

Ha már Omega, kíváncsian várom, hogy mi derül még ki vele kapcsolatba. Azt ugye már biztosan tudjuk, hogy ő is egy kaminói klón, de vajon mi célból hozták létre, és milyen különleges képessége lehet? Páran már felvetettétek az erőérzékenységet, szerintem is logikus lépés lenne, ha már a Jedik szerepe a sorozatban az ismert okokból meglehetősen limitált a 66-os parancs után.

Nekem egyértelmű, hogy Omega erőérzékeny. Több dolog is erre utal: megsejt dolgokat, mielőtt azok megtörténnének, pl. a végén a hangárban már azelőtt mondja, hogy Crosshairre nem kell sokat várni, mielőtt kinyílna az ajtó a túloldalon, plusz volt még korábban valami, de hirtelen nem jut eszembe. Valamint mivel ő is "hibás" klón de egyértelmű, hogy nem katonának szánták, hiszen nőnemű, akkor az erőérzékenység lehet az ő különleges képessége. Most már csak az a kérdés, hogy miért hozták őt létre...

Hozzászólás ideje:

Nemrég én is letudtam ezt a részt. Már a bejelentése óta úgy voltam a sorival hogy nehezen fog érdekelni de estefelé mégis úgy döntöttem hogy a vagány akciózgatások lehetősége miatt mégis adok neki egy esélyt. Nem bántam meg a döntésemet mert nagyon bejött a premier.

Hozzászólás ideje:
13 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Az jutott még eszembe, hogy a képregényben gyakorlatilag egy flashback formájában emlékszik vissza Kanan a múlt eseményeire. Mi van, ha az őt ért trauma valamelyest módosította az emlékeit? :hmm: A valóságban is van ilyen. Tudom, erőltetett, de vérszegény magyarázatnak elmegy. Persze ez ugyanúgy megkérdőjelezi a képregény hitelességét a Kánont illetően...

Minden ilyet a PTSD-vel próbálunk magyarázni :D

alapvetően még hajlanék is rá, lévén a képregény sokkal drámaibb, ami jól szemléltethetné mekkora árulásnak érezte Kanan ezt az egészet. De ő is és Ahsoka is Jedi. Nehogy már csak erre ne emlékezzenek jól, mikor mindkettő későbbi életét ez határozza meg.

Én szimplán eltüntettem a kánon képregényeim közül ezt a két kötetet. Ahogy az Ahsoka könyvben lévő visszaemlékezéseket sem olvasom újra többé.

8 órával ezelőtt, mui-ruy írta:

Kíváncsi leszek mit fog mondani Dave Filoni erről a dologról.

Semmit. Leginkább. Most ő ott Lucas szellemi örököse. És tudjuk a mester hogy viszonyult az EU-hoz. Filoni sajnos ezt viszi tovább.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
  • Népszerű hozzászólás

Ez kegyetlen jó volt! 

Egyszer régebben olvastam a neten a Kanan képregényt, megmondom őszintén már nem igazán emlékszem Depa Billaba halálának körülményeire. Az biztos, hogy azt az eseménysort sikerült itt átírni, aminek én se látom igazán értelmét, de ez engem személy szerint nem tudott még csak kizökkenteni se, mert olyan jól volt megcsinálva az egész, hogy azonnal beszippantott.

A látványvilág a TCW-s továbbfejlesztése: egyszerűen döbbenetesen szép és jó volt! Szinte minden jelenetnél tátottam a szám. Az események nagy része ráadásul a kedvenc SW bolygómon, Kaminon játszódtak, így ez csak emelte az események fényét. 

Az eseményekét, amik igen csak jók voltak. Szerintem tökéletesen sikerült elindítani a sorozatot (leszámítva a Kananos átírást), szinte minden tökéletes volt.

Korábban ha volt is hiányérzetünk a 66-os parancs kapcsán, a témakört a TCW és immár a BB sorozatokkal kellően részletezték és bemutatták. Tulajdonképpen az események szinte párhuzamosan zajlanak a TCW hetedik évadjának végével, illetve annak folytatásai. Érdekes megfigyelni, hogy mennyire hűen ábrázolták az EPIII-as jeleneteket, még a mozgások is olyanok voltak mint a filmben, a kameraszögekről nem beszélve. Feltehetjük a költői kérdést, hogy ha már ez ennyire fontos volt a ROTS esetében akkor a Kanan képregényt miért nem sikerült ilyen jól átültetni? Sajnos itt nagyon látható a fontossági sorrend, és az utóbbinál az akarat hiánya... Na de nem kesergek ezen, mert van itt millió fontosabb dolog.

A klónok átalakulását fantasztikusan mutatta be a rész, és mesterien építették fel a konfliktust az osztag és a sima klónok között. Az külön pacsit érdemel, hogy Crosshair-ből nemezist csináltak, aki méltó ellenfele lesz a csapatnak. Kérdés van-e visszaút számára. Örülnék neki, mert szimpatikus karakter ő is, csak úgy mint a kommandó többi tagja. Bár egyelőre Wrecker legyőzhetetlen nálam, a legtöbbet rajta mosolyogtam. Amikor megláttam a kis plüss állatkáját, akkor már hangosan nevettem. :D Hatalmas figura.

Jó volt látni Tarkint, aki önmagához hűen most is vérgenya, de ezúttal még a szokásosnál is nehezebben lehetett eligazodni rajta. Azért elég csak belegondolni, hogy ha mindegyik BB tagból birodalmi bábot csinál, akkor mire lettek volna képesek pl. a majdani Lázadás elleni csapásmérések alkalmával. Szóval jó, hogy csak Crosshairt tudta megkaparintani.

A végére hagytam Omegát, ami a rész és az egész sorozat legérdekesebb szála lesz. Ki lehet ez a kislány? Vagy fiú? Mert Crosshair "him"-et mond a cellás jelenetben. Kinek a klónja és mi a szándék vele? Fontos lehet a kaminoiaknak, hiszen Nala Se képes volt szabotálni a birodalmi akciót csak azért, hogy a lánynak ne essen baja. Aztán a párbeszéde Lama Su-val már egyértelműen azt sejtette, hogy sunnyognak valamit a hosszúnyakúak. Bár ezt már korábban megszokhattuk. :D 

És akkor még nem is írtam olyan kellemes részekről, mint Onderon és Saw Gerrera felbukkanása, vagy Palpatine legendás szenátusi beszédének újra bemutatása, más szemszögből.

Nagyot próbált markolni a sorozat, ami egy kis gépezetbe került homoktól eltekintve, nagyon is jól sikerült. Sőt! Itt-ott még a nagy elődöt is sikerült túlszárnyalni. :) Már alig várom a folytatást pénteken! :clap:

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

valószínóleg szignifikánsabban többen vannak azok, akik a sorozatból ismerik meg ezt a sztorit, mint azok, akik képregényből.

De akkor ne az legyen a marketing, hogy minden egységes, szintezés nélkül, mert ennyi erővel nem kell több regényt/képregényt venni. Ha később bármikor áthúzhatja egy mozgókép. Mert ez a lépés a mindent megvevőkkel szemben árulás.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.