Ugrás a kommentre

Egyéb fontos

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

@Bomarr @Pildi @Ody Mandrell hozzátok fordulnék segítségért, hátha jobban képben vagytok a tőzsdével mint én (Bár közgazdász vagyok, ez a része sosem mozgatott meg, főleg az USA-ban, így nem sokkal vagyok több, mint egy átlag laikus). A sztori érdekes, viszont spoiler mögé rakom, mert kicsit hosszabban fogom taglalni. 

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:

Annyira nem vagyok benne az amcsi céges harcokban, ezt a részét nem tudom.

Az viszont biztos, hogy akinél a részvény többség van, az irányít. Tudni kellene a tulajdonosi hányadot. Ha a részvények 51%-a tulajoknál van, nagy baj nem lehet ebből az irányból. Ám ha nagy a közkéz, akkor a vércse megpróbálhat a tőzsdén részesedést szerezni. Ennek egyik lehetősége, hogy felhajta az árat, hogy a kisrészvényesek eladják a pakkjaikat. Komoly cég ekkora sebezhetőséget nem hiszem hogy hagyna magán, így szerintem nálatok ilyen veszély nincs. De persze ehhez ismerni kellene a tulajdonosi szerkezetet.

Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 17. - 18:27, Donát írta:

@Bomarr @Pildi @Ody Mandrell hozzátok fordulnék segítségért, hátha jobban képben vagytok a tőzsdével mint én (Bár közgazdász vagyok, ez a része sosem mozgatott meg, főleg az USA-ban, így nem sokkal vagyok több, mint egy átlag laikus). A sztori érdekes, viszont spoiler mögé rakom, mert kicsit hosszabban fogom taglalni. 

Teljes nézet  

Nekem sem volt még dolgom ilyesmivel, de utánanéztem, és ezen az oldalon találtam egészen érthető hasznos infókat erről a "shareholder rights plan-ről: Investopedia - shareholder rights plan

Egyébként amiről tudok, mint hasonló eset, az a MOL elleni ellenséges felvásárlás gyanús OMV kísérlet volt 2007-ben: https://index.hu/gazdasag/magyar/momv071003/ Felmerült a gyanú, hogy az OMV piacot akar csak venni, s ezt a regionálisnak mondott, de azért nagyon Magyarországhoz kötődő cég vezetősége nem nézte örömmel.

Ott a MOL azzal verte vissza a támadást, hogy elkezdte felvásárolni apránként a saját részvényeit, így emelve az áron és csökkentve az OMV által ajánlott ár vonzóságát. 

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Nagyon boldog szülinapot kívánok, @luke19 és @Lenci!

Szerk. Végre elküldte a rendszer. Az előznél nem tudom mi akadt meg, de a beidézések után semmi se engedett írni nekem. Törölni se engedett semmit. Azt lehet törölni.

Szerkesztve: - Darth Revan9
Hozzászólás ideje:
  2023. 01. 18. - 23:15, Pildi írta:

Egyébként amiről tudok, mint hasonló eset, az a MOL elleni ellenséges felvásárlás gyanús OMV kísérlet volt 2007-ben: https://index.hu/gazdasag/magyar/momv071003/ Felmerült a gyanú, hogy az OMV piacot akar csak venni, s ezt a regionálisnak mondott, de azért nagyon Magyarországhoz kötődő cég vezetősége nem nézte örömmel.

Ott a MOL azzal verte vissza a támadást, hogy elkezdte felvásárolni apránként a saját részvényeit, így emelve az áron és csökkentve az OMV által ajánlott ár vonzóságát. 

Teljes nézet  

Köszi @Pildi! Jó hasonlatot találtál, mert elvileg tavaly nálunk is ez történt 2 millió részvény mennyiségben. Más kérdés, hogy ettől még a részvény árak nem indultak el felfelé, ami már csak azért is érdekes, mert a vállalat pénzügyi fundamentumai nagyon erősek, rekord bevétel, és erős profit margin jellemzett minket 2021-ben és 2022 is erős év volt a supply chain issue-k ellenére. A részvényárfolyam erre mégsem reagált hosszú távon. :hmm:

Lenci, Luke, sok boldog születésnapot!

Hozzászólás ideje:

Lenci, luke19, boldog születésnapot! :)

2023. 01. 19. - 16:42, Donát írta:

Köszi @Pildi! Jó hasonlatot találtál, mert elvileg tavaly nálunk is ez történt 2 millió részvény mennyiségben. Más kérdés, hogy ettől még a részvény árak nem indultak el felfelé, ami már csak azért is érdekes, mert a vállalat pénzügyi fundamentumai nagyon erősek, rekord bevétel, és erős profit margin jellemzett minket 2021-ben és 2022 is erős év volt a supply chain issue-k ellenére. A részvényárfolyam erre mégsem reagált hosszú távon. :hmm:

Teljes nézet  

Ma bőven van annyi gazdasági turbulencia, ami eltérítheti egy részvény árát akkor is, ha a cég működése és a pénzügyei rendben vannak, ellenséges felvásárlás vagy saját részvény vásárlás nélkül is. Ilyen környezetben nehéz megmondani, hogy mennyire hatékony egy ilyen akció, mert ha nem látszik az eredménye, az azt is jelentheti, hogy nélküle alacsonyabb lenne az árfolyam más okokból.

Hozzászólás ideje:
  2020. 03. 15. - 8:59, Darth Revan9 írta:

mádkozom Bomarr, hogy igazad legyen és csak pár hétig tartson az egész. Tényleg jobb, ha csak pár hétig, esetleg 1-2 hónapig vannak szigorú intézkedések. Személy szerint már annak is örülnék, ha május második felében túl lennénk ezen.

Teljes nézet  

Milyen vicces egy ilyet visszaolvasni :D 

Hozzászólás ideje:
  2019. 08. 12. - 18:18, Sinistra írta:

Idén én egész jól bírtam a meleget, talán mert konyhán dolgozok, 40+ fokban... Az izzadás jobban zavar, mint maga a meleg. Ősszel meg tuti az lesz a bajom hogy miért esik állandóan.. bár a gombaszezon miatt lehet annak is örülni fogok :P

Teljes nézet  

Tudom, hogy már lehet, hogy nagyon nem aktuális, de mit dolgoztál konyhán? Én tavaly nyáron dolgoztam konyhán diákmelóban mint mosogató/kisegítő. Bár kemény volt, és az elején utáltam, de ahogy beleszoktam úgy meg is szerettem az ottani munkatársaimat. 

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Elvileg konyhai kisegítő voltam, gyakorlatilag csináltam mindent, amit a szakács, és természetesen fordítva is. Egy aprócska, családias hangulatú reggeliző/bisztró volt öszvisz 4 alkalmazottal (ebből 2 pincér). Nagyon kevés volt a fizu, mellé hosszú munkaidő, de viszonylag kis forgalmunk volt, így általában nem kellett megszakadni, és a társaság is nagyszerű volt. Ennek köszönhetően maradtam csak ott 3 évig (meg mert otthon éltem, és csak a számlák egy részét kellett fizetnem), egészen amíg be nem ütött a covid mizéria. Azóta már Szolnokra költöztem, és a valódi szakmámban (vegyésztechnikus) dolgozom. 
A vendéglátás világa amúgy baromi kemény, mondhatni farkastörvények uralkodnak; nem mindenkinek való. Nekem is sokadik kísérletre sikerült megtalálnom a helyet amit szeretek. Az jó hogy végül te belejöttél és jó munkatársakat fogtál ki, ez utóbbihoz nagy szerencse kell. :) 

Szerk.: Utólag is boldog szülinapot az ünnepelteknek. :) 

Szerkesztve: - Sinistra

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.