Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Chapter 16: The Rescue

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
16 perccel korábban, Wilde írta:

Ez miben volt benne, valamelyik könyvben?

Hát ha jól tudom még nem szerepelt sehol, de erősen utaltak rá a Rebelsben. 

Hozzászólás ideje:
18 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szegény R2-D2-ról meg el is feledkeztem, pedig hát ő is ott volt. :D És most még régi formájában. Gyorsan össze is barátkozott Groguval. :) 

A fémes, gömbölyű tárgyak egyébként is vonzzák Grogut. Lehet R2 győzte meg, hogy ehhez a jedihez érdemes lesz csatlakozni :D

Hozzászólás ideje:
9 perccel korábban, Bomarr írta:

A fémes, gömbölyű tárgyak egyébként is vonzzák Grogut. Lehet R2 győzte meg, hogy ehhez a jedihez érdemes lesz csatlakozni :D

Megnézném, mit csinál egy gyakorlógömbbel. :D

Hozzászólás ideje:
32 perccel korábban, Wilde írta:

Ez miben volt benne, valamelyik könyvben?

Az eddigi forrásanyagokban leközölt információkból ez áll össze. Az Old Friends Not Forgotten című TCW epizódból kiderült, hogy Bo-Katannak annyi embere sem maradt, hogy legyőzze velük Maul maroknyi követőjét, és Lady Kryze emberei csak még jobban megfogyatkoztak Mandalore ostroma alatt. Szóval nem maradt számottevő embere.

The Phantom Apprentice-ben láttuk, hogy a klónok Sundari lakosságát óvóhelyekre terelik, vagyis elzárták a polgárokat, így ők sem siethettek a Jedik által régensé tett Bo-Katan segítségére. Bár Ahsoka azt ígérte, hogy ez a helyzet megváltozik, amikor a Köztársaság Maul elfogásával kivonul a bolygóról, a Shatteredben láthattuk, hogy Ahsoka távozásával nem mentek el a klónok, sőt a felszállópályán még egy AT-TE is állt, ami azt jelzi, hogy komoly erők maradtak még hátra. Ugyanebből a részből tudjuk, hogy a mandalore-i ostrom lezárulta után pár órával véget ért a klónok háborúja és megalakult a Birodalom.

Heroes of the Mandalore című Rebels epizódból tudtuk meg, hogy a Jedik nevezték ki Bo-Kanat régensé (mivel nem szerezte meg Maultól a Sötétkardot és nem is ő győzte le, így mand'alor ekkor még nem lehetett). Ebből a részből tudjuk meg magától Bo-Katantól azt is, hogy a megszállás után dacolt a Birodalommal, erre ők elárulták és Saxont tették meg vezetőnek. Nyilván az árulás nem egy szimpla beszélgetés és durcás kivonulás közepette történt meg, már csak a Birodalom és a mandik erőszakos habitusából kiindulva. Abból komoly lövöldözés lett.

És végül a Bo-Katan Kryze - 2020 Base Series 2 kártya hátlapjáról tudni, hogy a béke a mandalore-i ostrom után nem tartott sokáig, hála a bolygón maradt köztársasági erőknek. Bár nem feltétlen ez a legautentikusabb forrás, egybevág a Shatteredben látottakkal és a Heroes of the Mandalore-ban elhangzottakkal, vagyis Bo-Katant nem sokkal a mandalore-i ostrom után mozdította el a Birodalom a helyéről, és a klónokkal tette meg azt. Megkockáztatom, hogy mire Ahsoka és Rex felszállt arról az ismeretlen bolygóról, ahová lezuhantak, Bo-Katan már nem volt Mandalore régense. És arra, hogy a Birodalom gyorsan rámozdult a megszállt bolygókra, az ep3-ból lehet kikövetkeztetni, ahol Utapau vezetőségét már bilincsbe verve vezetik el a klónok, pedig a háborúnak alig pár órája lehetett vége, hiszen Obi-Wannak nem tarthatott hetekig felmászni abból a víznyelőből, amibe a 66-os során beleesett.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Köszi, először azt hittem, hogy valamelyik részben láthattuk is konkrétan, csak én nem emlékszem rá... de nekem így nem állt össze, mielőtt összefoglaltad.

Hozzászólás ideje:

Megvolt másodjára is. Akármennyire ütött Luke akciója, nálam a legjobb jelenet Din és Grogu búcsúja. Nagyon megható volt.

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, SaintJust írta:

Az utolsó 10-15 perc meg... Hát én ájulás közel voltam.... Mikor berepült az X-wing, már hangosan kiabáltam, hogy ugye Luke lesz az! A zöld fénykardnál már egészen biztos voltam benne. Luke ahogy szétcsapott a trooperek között egészen epic volt, felrémlett ahogy a fater a Zsivány egyesben hasonlóan egy folyosón ment végig és kaszabolta az ellent.

Nekem is ez jutott rögtön az eszembe. Örülök, hogy a folyosós jelenet ilyen ikonikus lett, szerintem ezt szándékos utalásként csinálták hasonlóra. Az új TCW részekben is volt egy hasonló Maullal.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Miért is? Fett egy vénember a "virágszálhoz" képest, aki ráadásul elég csúnyán lesérült, miután megették. Ennek azért vannak utóhatásai. Meg az a pocak sem éppen a könnyed mozgást szolgálja. És ki tudja, mikor harcolt utoljára azelőtt, hogy összeállt Djarinnal. Talán öt éve nem volt része komoly összetűzésben. Ellenben Koska egy aktív mandalore-i harcos

Látod ez igaz, nem gondoltam bele ebbe amíg el volam varázsolva és egyik meglepetés ért a másik után. :)Lényeg a lényeg, ez a rész a kedvencem a sorozatból! Jó dolog SW fannak lenni manapság! :D

Hozzászólás ideje:

Az jutott eszembe, hogy Grogu Luke-on keresztül akár Yoda szellemével is találkozhatott. Akár az ő útmutatásai alapján is visszaküldhette az anyabolygójára.

Hozzászólás ideje:

Szerintem jobbnál jobb verzióik vannak a fejeseknek,hogyan állja meg a helyét a The Last Jedi kifejezés annak ellenére is,hogy Grogu még életben van a nyolcadik epizód ideje alatt.

Éppen ugyanúgy elmenekülhetett Ben mészárlása elől a kicsi,mint anno Anakiné elől. Luke pedig halottnak hiszi. Ha meg még akkor is tanonc volt akkor nem helytálló a Jedi elnevezés sem,szóval már meg is van.

A lényeg,hogy megint gyereknek érezhettem magam.Szerintem nagyon értékesek már felnőttkorban ezek a pillanatok és a Star Wars újra és újra kihozza ezt az érzést,gondolom nem csak belőlem :)

Hozzászólás ideje:

Luke megjelenésétől libabőrös lettem. Az epizód azonnal újranézős lett. Most az a kérdés, hogy miután Din Djarin életében szemmel láthatólag lezárult egy korszak, a küldetés teljesítve lett, mi lesz a többi évad epizódikus tartalmai, és mi lesz a fő szál. Szerintem a birodalmi vonal menni fog tovább. Az egyik moff-jukat fogjul ejtették, valami még nagyobb dologgal fog Mando és Boba szembekerülni. Dúrva lessz.

Hozzászólás ideje:

Egyszerű: mostantól Mandalore visszaszerzése lesz a főszál. Hogy ez hány évadon keresztül fog menni, az jó kérdés. De Gideon fog még borsot törni a hőseink orra alá, ebben biztos vagyok. Itt úgy etette Dint a cellánál, hogy abból még gondok lehetnek a következő évadban. :)

Hozzászólás ideje:

Na jó hát én lef*stam a bokámat, mindegyiket és többször is.

Eleje engem kicsit meglepett, nem nagyon számítottam rá hogy egyből lecsapnak Pershing-re, akiről eddig azt sem tudtuk merre jár. A két birodalmi érdekes volt, azért bőven maradtak még fanatikusok akik simán agyonlövik akár a bajtársaikat ha az érdek úgy kívánja. Cara képességei előtt meg le a kalappal, egész magabiztosan lőtte fejbe a csókát :D Pershing nekem érdekes volt, egész készségesen beavatta azért a csapatot, hogy mi merre hány méter, érdekelne mi vezérelte erre. Ő egyébként hova lett? A rész végére valahogy elveszett a zűrzavarban. Biztos az ÚK-hoz kerül Gideonnal együtt.

A kocsma rész tetszett, mikor Bobával besétáltak, olyan volt mint egy vicc kezdete: Két Mandalóri besétál a bárba... Amúgy bírom, hogy ahogy Mando megemlíti bárkinek is, hogy Baby Yoda-t elvitték, egyből ott hagynak csapot-papot és becsatlakoznak segíteni :D 

Mando harca az első Dark Trooperrel fasza volt, az nem volt semmi ahogy püfölte a fejét, és módszeresen kezdte beépíteni a falba amolyan Kőmíves Kelemen style :D Mikor meg elkezdte lángszórózni és felnézett rá lassan a Trooper, szinte hallottam a kérdést, hogy: Te most viccelsz? :D 

De legizgalmasabb akkor is az volt, amikor megjelent az X-szárnyú. Egy fél másodpercre bennem is felmerült, hogy talán az ÚK jött kisegíteni, de ahogy kiderült, hogy egyedül van már kezdtem vigyorogni :D A jelzést én nem is figyeltem rajta, nekem a fekete kesztyűről volt először gyanús, hogy Luke lesz az. De amíg meg nem láttuk az arcát, addig bennem is felmerült hogy Biztos Luke lesz az, á de lehet hogy Cal Cestis, de mivan ha valaki tök ismeretlen? De X-szárnyúval Luke szokott repkedni... Aztán jött a f*sás rész amikor hátradobta a kapucnit, én mint valami kisgyerek felkiálltottam és tapsoltam örömömben :D Hát ki a fene hitte volna ezt, akár 1 évvel ezelőtt is? A búcsút én megkönnyeztem, pláne mikor levette a sisakot és Baby Yoda a kis kezével hozzáért az arcához. Kis cuki, még engedélyt kér hogy elmehessen Luke bácsival :) 

Arra leszek kíváncsi a Sötét karddal mi lesz végül. Bennem felmerült egy fél másodpercre, hogy Bo-Katan már ott neki ugrik Mandonak, pláne hogy Gideon öntötte a benzint a tűzre. Az is aztán egy vérbeli birodalmi, simán szétdurrantaná a saját fejét.

A végén ahogy Boba elterpeszkedett a trónon és a karfára odaült Fennec jót húzva a piából az valami nagyon állat volt. Na így kell egy sorozatot/filmet bejelenteni! :D 

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Ő egyébként hova lett? A rész végére valahogy elveszett a zűrzavarban. Biztos az ÚK-hoz kerül Gideonnal együtt.

Minden bizonnyal Boba hajóján a Slave-1-en maradt. Végülis nem sok értelme lett volna bevonni az akcióba.

Hozzászólás ideje:
Éppen most , Bomarr írta:

Minden bizonnyal Boba hajóján a Slave-1-en maradt. Végülis nem sok értelme lett volna bevonni az akcióba.

Rosszul fogalmaztam bocsi, arra gondoltam, hogy már az események után merre lett? Mármint Boba csak nem vitte magával a Tatooine-ra :D 

Hozzászólás ideje:

Lehet hogy van egy kihagyott ziccere ennek az amúgy felülmúlhatatlan résznek: a golyó. Djarin felvette a Crest pusztulásakor. Még egy plusz könnycseppet biztos kitermelt volna ha Grogu megkapja búcsúajándékként. 

Hozzászólás ideje:

Nagyon jól felépített évadzáró, méltó befejezése ennek a kiemelkedő évadnak!

Bejött Bomarr teóriája, hogy a Jedi menti meg őket, és így is lett! No és melyik Jedi? Luke Skywalker. :D  Már az X-szárnyú felbukkanásakor sejtettem, hogy csak ő lehet, aztán amikor megláttam a fekete köpenyes alakot, pláne amikor bekapcsolta a zöld fénykardját, már semmi kétségem nem volt. Pont úgy nézett ki, mint az Ep6-ban, úgy ment előre a képernyőkön látva, mint ahogy bement anno Jabba palotájába, csak hátulról, a köpenyében. :)Nagyszerű volt látni, hogy mindenkit elintézett! Azonban ezzel együtt maximálisan egyetértek Bencével: a legmeghatóbb rész Djarin és Grogu búcsúja volt. Azt megkönnyeztem én is. :oops: Ahogy levette a sisakját, mert a kicsi kérte, az mindent elmondott arról, mennyire szereti.

No és persze élmény volt látni Bo-Katan arcát, amikor Mando oda akarta adni neki a fekete kardot, de nem vehette át. Ezt Gideon jól kifundálta: hiába nyertek, de Bo-Katan nem kapta meg, amit akart, ilyen értelemben Gideon tulajdonképpen legyőzte. Már nem emlékszem, pontosan hogy volt a Rebelsben, és ez most miben különbözik attól a helyzettől, de különbözik, az biztos, elég volt ránézni Bo-Katan kifejezéstelen arcára, amin a napnál világosabban ott volt, hogy nem veheti el a kardot, bármennyire is vágyik rá.

Szerkesztve: - Pildi

Hozzászólás ideje:

A 3. évad biztosan a Mandalore visszafoglalásáról fog szólni, viszont szerintem Grogu szála nem ért még véget. Egyrészt ugyebár továbbra is a Birodalomnál van a vére, tehát még fel tudják használni klónozáshoz. Másrészt pedig mégis csak ő a sorozat aranytojást tojó tyúkja, nem hiszem, hogy csak így kiírnák.

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, Whill írta:

A 3. évad biztosan a Mandalore visszafoglalásáról fog szólni, viszont szerintem Grogu szála nem ért még véget. Egyrészt ugyebár továbbra is a Birodalomnál van a vére, tehát még fel tudják használni klónozáshoz. Másrészt pedig mégis csak ő a sorozat aranytojást tojó tyúkja, nem hiszem, hogy csak így kiírnák.

Lehet, hogy a klónos dologgal még kezdenek valamit, de szerintem Grogutól egy ideig - elképzelhető, hogy a sorozat végéig - búcsút vettünk. A sorozat Dinről és az ő útjáról szól, amelyhez Grogu nagyon sokat hozzátett. Mondhatni a kis csöpség volt a katalizátora annak, amelynek köszönhetően most Din olyan ember lett, akit a fináléban láttunk.

Hozzászólás ideje:

Amúgy milyen már, mindenki rá volt feszülve a neten, hogy vajon merre lehet Gideon hajója és merre tarthat. Aztán az égadta világon semmi jelentősége nem lett :D 

Hozzászólás ideje:
6 perccel korábban, Bence1997 írta:

A sorozat Dinről és az ő útjáról szól, amelyhez Grogu nagyon sokat hozzátett. Mondhatni a kis csöpség volt a katalizátora annak, amelynek köszönhetően most Din olyan ember lett, akit a fináléban láttunk.

Én is így gondolom. Imádom Grogut és hiányozni fognak a kis apróságai, a viselkedése, a gügyögése, azt is hogy óvni kell és meg kell menteni - de a történet szempontjából ideje tőle búcsút venni. Din Djarinnak innentől más lesz a küldetése.

Hozzászólás ideje:

Uhh, gyerekek. Teljesen le vagyok sokkolva. Az elejétől kezdve annyira magával ragadott a rész, mint egy teljes értékű Saga film. Egyszerűen imádtam minden percét.

- A Lambda Siklót, és az Alderaan - HCS csörtét

- A kocsmában Bo Katan és Boba harcát és Boba "klón" megbélyegzését

- Boba hangját, amitől újra és újra eszembe jut Jango és a PT

- A "trójai faló" hadicselt és a terv felépítését

- Azt, hogy Caranak tönkre ment a harc közben a fegyvere és a többiek húzták ki

- Azt, hogy Gideon okos, és egyből bekapcsoltatta a Dark Troopereket és kellő időben átment Grogu cellájába

- Azt, hogy a helyszínek dizájnja például összhangban van a Fallen Order birodalmi bázis dizájnjával is

- Azt, ahogy a Dark Trooperek szálát kezelték, rohadt jó volt a 1 vs. 1 harc Mando és a Dark Trooper között és arra is gondoltam, hogy az űrbe kilőni nem lesz elegendő

- Gideon cselét Mando ellen és a harcukat és az egész csapdát Bo Katannak

-  Gideon ármánykodását a hídon

- Tie pilóta szemszögből a kilövést

- Amikor felsorakoztak a Dark Trooperek, akkor tudtam, hogy jönni fog egy Jedi, aki megmenti őket...

- ... de arra soha de soha nem számítottam volna, hogy Luke Skywalker lesz!!! :o Amikor megláttam az X-Szárnyút, akkor viszont már tudtam, hogy ő lesz

- Luke vonulásánál azt éreztem, de jó dolog mostanság Star Wars rajongónak lenni. :) Legutóbb akkor éreztem ilyet, mikor Ian McDiarmid megjelent a Celebrationön. Libabőrös lettem

- Amikor Grogu már a monitoron keresztül Luke-hoz vágyódott

- Amikor Gideon megpróbálta fejbelőni magát, de nem jött össze

- Amikor Grogunak levette Mando a sisakját :cry: :love: 

- Luke, ahogy akciózott... arra gondoltam, hogy ez egy hálaisten momentum lesz azoknak is, akik utálták az EpVIII-at

- A rész végi poén. Bent hagytam a végére a zenét erre megjelenik Jabba palotája. :D

- Bib Fortuna. Láttunk most már anorexiás Twi'leket és egy elhízott Twi'leket is a Disney égisze alatt (Orn Free Taat most jól kizártam) :D 

- Book of Boba Fett bejelentése

Luke CGI: amit anno mondtunk a RO kapcsán, tartom itt is. Nem volt tökéletes, de alighanem kb. ez lehet jelenleg a max és teljesen átadta a feelinget. Örülök, hogy többé már nem akadály egy-egy ilyen kisebb szerep kapcsán, hogy CGI-jal visszafiatalítsanak szereplőket. Hát mennyit adott a feelinghez. És Grogu tényleg nála kötött ki. Ben Solo kijelentésével meg kvázi Grogu biztonságba van a mészárlás kapcsán is, hiszen Ben mondta, hogy ő volt az első tanítvány. Tehát Grogu addigra kikerül a képből, szerencsére.

10/10. Mit tíz... száz! :love: 

Hozzászólás ideje:
32 perccel korábban, csoli1138 írta:

Lehet hogy van egy kihagyott ziccere ennek az amúgy felülmúlhatatlan résznek: a golyó. Djarin felvette a Crest pusztulásakor. Még egy plusz könnycseppet biztos kitermelt volna ha Grogu megkapja búcsúajándékként. 

Így viszont majd a következő évadban csal elő könnycseppeket, amikor a Mando előveszi és a kiskölökre fogja emlékeztetni :)

Hozzászólás ideje:

Illetve a golyó újra elő fog kerülni, amikor újratalálkoznak. Lehet addigra megtanul Grogu beszélni és azt mondja: The ball, now! :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.