Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Január 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 22. On 1/21/2023 at 12:01 AM , Sinistra said: Elvileg konyhai kisegítő voltam, gyakorlatilag csináltam mindent, amit a szakács, és természetesen fordítva is. Egy aprócska, családias hangulatú reggeliző/bisztró volt öszvisz 4 alkalmazottal (ebből 2 pincér). Nagyon kevés volt a fizu, mellé hosszú munkaidő, de viszonylag kis forgalmunk volt, így általában nem kellett megszakadni, és a társaság is nagyszerű volt. Ennek köszönhetően maradtam csak ott 3 évig (meg mert otthon éltem, és csak a számlák egy részét kellett fizetnem), egészen amíg be nem ütött a covid mizéria. Azóta már Szolnokra költöztem, és a valódi szakmámban (vegyésztechnikus) dolgozom. A vendéglátás világa amúgy baromi kemény, mondhatni farkastörvények uralkodnak; nem mindenkinek való. Nekem is sokadik kísérletre sikerült megtalálnom a helyet amit szeretek. Az jó hogy végül te belejöttél és jó munkatársakat fogtál ki, ez utóbbihoz nagy szerencse kell. Szerk.: Utólag is boldog szülinapot az ünnepelteknek. Nekem nem kellett szakácskodni, max annyit csináltam, hogy kivettem a rántott húst amíg cigizett a szakács. Amúgya mosogatástól a zöldségpucoláson át a panírozásig mindent csináltam. Én viszont strandon dolgoztam, ott vagy 7-8-an voltunk a konyhán, de egy relatíve kis helyen. Az elején nagyon utáltam, mert a fagyizóban kezdtem, de aztán pár nap kihagyás után - nem mentem be dolgozni mert nekünk kellett beíratni magunkat a napokra és az elején csak heti hármat mentem - átraktak a konyhára, és csak azt vártam, hogy lekerüljek a büfésorra, mert ott voltak többségében a diákok. De utólag azért egy jó időszakként gondolok vissza nyári munkára. Remélem az idei nyáron is lesz majd munkám valahol, de ha erre a strandra megyek vissza, akkor inkább megpróbálom elintézni, hogy büfére kerüljek le. Ha kell még a pénztározást is megtanulom. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Sinistra Hozzászólás ideje: 2023. Január 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 23. 2023. 01. 22. - 18:31, Iqvi írta: Nekem nem kellett szakácskodni, max annyit csináltam, hogy kivettem a rántott húst amíg cigizett a szakács. Mi nálunk a létszám és a forgalom miatt volt ez a felállás, egyszerűen nem kellett felvenni mindenhez külön embert, a konyhán lévők mindenesek voltak, nehezebb napokon a pincérek is besegítettek, vagy ha volt valami nagyobb tételű megrendelés (pogácsa, szendvicsek, ilyenek rendezvényre). A szakács nálunk baromi sokat cigizett, kb negyed óránként, és kissé lusta és rendetlen volt, ellenben hatalmas szíve, ezért nem tudtuk eldönteni, hogy imádjuk, vagy utáljuk őt. Fagyizóban én is voltam diákmelón, vagy 2 napot... pénztárgépet nem kellett kezelnem, ellenben elvárták volna, hogy fejben számoljak ki 5 sec alatt tízezres tételeket, úgyhogy hanyagoltam. Biztos vagyok benne, hogy találsz valamit, kisegítőre mindig szükség van, legalábbis én állandóan látom meghirdetve, még így télen is. Persze nagy a fluktuáció ebben az iparban, valszeg azért. Sok sikert hozzá Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Január 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 23. 19 perccel korábban, Sinistra írta: A szakács nálunk baromi sokat cigizett, kb negyed óránként, és kissé lusta és rendetlen volt, ellenben hatalmas szíve, ezért nem tudtuk eldönteni, hogy imádjuk, vagy utáljuk őt. Nem emlékszem már pontosan, hogy Bükkszéken milyen időközönként cigiztek a szakácsok, de nem ilyen gyakran. Talán óránként, de lehet túlzok, de volt egy nagyobb szünet délután amikor cigiztek. Amúgy volt egy szakácsnő aki szintén ilyen ambivalens személy volt, de amúgy a végére jó viszonyunk lett. Plusz volt egy másik szakács is akinek volt egy karkötője amit egy láma áldott meg, és azon viccelődtem, hogy az állat vagy az ember? XD 19 perccel korábban, Sinistra írta: Fagyizóban én is voltam diákmelón, vagy 2 napot Én azt amiatt szerettem, mert egyszerűbb volt mint a konyha, és sokkal többet lehetett beszélgetni a vendégekkel, plusz ugye lent volt a büfésoron ahol a diákok java is volt, így lehetett haverkodni is. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Isten éltessen sokáig, @Frenkie bácsi! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. @Frenkie Boldog születésnapot 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. @Frenkie sok boldog születésnapot! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Sok Boldog Szülinapot Frenkie! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. @Frenkie, boldog születésnapot! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Boldog születésnapot, @Frenkie! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Boldog születésnapot, @Frenkie! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Adrián Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Boldog születésnapot @Frenkie! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Boldog szülinapot, @Frenkie! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Boldog születésnapot, @Frenkie! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Boldog születésnapot @Frenkie! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
RacerX Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Boldog születésnapot @Frenkie! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 28. Köszönöm szépen mindenkinek a szülinapi köszöntést. 4 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Boldog születésnapot, Frenkie 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Frenkie: Boldog szülinapot! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. 4 órával ezelőtt, Bomarr írta: Frenkie: Boldog szülinapot! Megpingeltelek egy két hete, nem láttad esetleg? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. 14 perccel korábban, Donát írta: Megpingeltelek egy két hete, nem láttad esetleg? Nem rémlik. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. 2023. 01. 17. - 19:27, Donát írta: @Bomarr @Pildi @Ody Mandrell hozzátok fordulnék segítségért, hátha jobban képben vagytok a tőzsdével mint én (Bár közgazdász vagyok, ez a része sosem mozgatott meg, főleg az USA-ban, így nem sokkal vagyok több, mint egy átlag laikus). A sztori érdekes, viszont spoiler mögé rakom, mert kicsit hosszabban fogom taglalni. Spoileres tartalom megtekintése Szóval lassan 8 éve már, hogy egy amerikai tulajdonú, USA tőzsdén jegyzett cégnél dolgozom. Austinban van a HQ. Nagyon úgy fest, hogy az elmúlt évben több alkalommal is vételi ajánlatot tett rá egy amerikai cég, az Emerson. Az Emerson a mi cégünk részvényeit jelentős felárral vette volna meg a tőzsdén, de a CFO és a board egyetértésben visszautasította őket. 3x próbálkoztak, 3x mondtunk nemet. A Reuters itt foglalta össze az eddigi eseményeket: https://www.reuters.com/markets/deals/emerson-makes-76-bln-bid-ni-corp-2023-01-17/ A cégünk pénteken nyilvánosan bejelentette, hogy strategic review-t kezdeményez, ami papíron azt jelenti, hogy mérlegelik jogászokkal és közgazdászokkal az eladási, az összeolvadási és a nem eladó opciókat, illetve persze azt is, hogy mennyit is ér papíron a cég. Ezzel együtt elvileg bejelentettek egy "right plan" nevű, Amerikában csak "poison pill"-nek nevezett tervezetet is ami 2024 januárig megakadályozza az ellenséges felvásárlást. És itt jön az érdekes rész. Az Emerson ezen úgy kiakadt, hogy kirakott minden korábbi levelezést a két cég között és felhívta a részvényeseket keringőre, hogy gyakoroljanak nyomást az NI boardjára, hogy adják el a céget nekik. Szerintem ilyet még nem sokan láttak, hogy konkrét CFO-CFO levelezések lettek kirakva ide: https://www.prnewswire.com/news-releases/emerson-announces-premium-all-cash-proposal-to-acquire-national-instruments-for-53-per-share-301723259.html Szóval azon gondolkodunk itt alkalmazottak, hogy ilyenkor milyen lehetősége van egyik illetve másik cégnek és esetleg hallottatok-e már erről a right planről, amivel az ellenséges felvásárlás megakadályozható. Azt sem teljesen értem én személy szerint, hogy a részvényesek miért gyakorolnának nyomást a CFOnkra / a boardra, hiszen 2 nap alatt 15 dollárt ment fel a részvényárfolyamunk (38-ról 53-ra...) szóval az eddigi hacacárén a részvényesek szép kis profitot realizálhattak és zárhatták a pozíciójukat, ha esetleg nem bíztak abban, hogy az adásvétel létrejön. Szóval szerintetek hova vezethet egy ilyen ellenségeskedés két cég között? Létre jöhet-e valami árnyék board / árnyék CFO ami megnehezítené a cég életét? Kicsit kapkodjuk a fejünket itthon, nehéz így a munkára összpontosítani. @Bomarr Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Oh, ezt láttam, csak amikor először megkaptam a pingelést nem volt időm átfutni, mert benne voltam valamiben aztán meg elfelejtődött. Bocsi! Most elolvastam: sajnos nem vagyok benne a témában. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. @Bomarr, @MissKarrde, nektek is köszönöm a köszöntést. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Boldog születésnapot, @Frenkie! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2023. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 30. @Frenkie, utólag is boldog születésnapot! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Frenkie Hozzászólás ideje: 2023. Január 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Január 30. @Kenobi tábornok, @Nute Gunray, nektek is köszi. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Wilde Hozzászólás ideje: 2023. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Február 1. @Frenkie Boldog születésnapot, így utólag is! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Február 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Február 15. Na, ma tudtam meg, hogy fizetős lesz a citromail. Már eddig is ritkán használtam, de akkor ezentúl annyira sem fogom. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2023. Február 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Február 15. Létezik még a citromail? 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Február 15. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Február 15. Nem tudtam hitelesíteni az egyetemi jelentkezésemet, ugyanis nem volt meg se az ügyfélkapum felhasználó neve és jelszava, ezeket pedig a 1818-on keresztül sem tudtam lekérni. Elrontottam az arcképes azonosítást, nem sikerült. Ez van. Lecsúsztam, túl későn kezdtem ek mindent ezzel kapcsolatban. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy ha esetleg 2024-ben jelentkeznék egyetemre - póton sok az önköltséges és nem engedhetjük meg magunknak - akkor ebben az esetben újra kell éretrségizni az új érettségi követelmények szerintem vagy elfogadják a 23-ast? 3 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.